Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stožáry trolejového vedení v centru města se zazelenají. Obrostou je popínavé rostliny

Centrum města se dlouhodobě potýká s nedostatkem vhodných ploch pro rozšíření zeleně, která obyvatelům obzvláště v letních měsících citelně chybí. Výsadbě nových stromů často brání technické sítě vedené pod povrchem nebo majetkové poměry, kdy pozemek není ve vlastnictví města, ale spravuje ho kraj nebo stát. Rada Brna-středu se proto domluvila s dopravním podnikem a společně nechají porůst několik stožárů trolejového vedení popínavými rostlinami.

„Předběžně jsme vytipovali více než tři desítky stožárů, po konzultaci s DPmB pak bylo v seznamu ponecháno 19 vhodných stožárů. Porostlé sloupy tedy nakonec uvidíme na Mendlově, Komenského a Moravském náměstí a na Hlinkách,“ uvedla místostarostka městské části Brno-střed Jasna Flamiková, do jejíž gesce oblast životního prostředí patří. DPmB nejprve stožáry natře, během letošního léta se pak již na části vytipovaných stožárů popínavé rostliny objeví.

Odpařování vody z vegetace by mělo snížit teplotu okolního prostředí, zachytit nebo odrazit část slunečního záření, snižovat prašnost a množství škodlivých látek v ovzduší. Navíc dodá stožárům estetický rozměr.

Tisková zpráva

Štítky popínavá rostlina, Dopravní podnik města Brna, Jasna Flamiková, Moravské náměstí, Brno-střed, centrum města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stožáry trolejového vedení v centru města se zazelenají. Obrostou je popínavé rostliny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.