Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravská koupaliště nabízí vstup do cirkusu i zónu bez plavek

Lidé, kteří se letos vydají do jednoho z největších akvaparků v Česku v Pasohlávkách na Brněnsku, získají zdarma vstupenku do Cirkusu Jo-Joo. Šapitó bude mít vedle vodního areálu a podle ředitele akvaparku Petra Pavlackého cílí především na rodiny s dětmi, kterých jezdí do Pasohlávek každoročně stále víc. V Brně v Zábrdovicích letos poprvé otevřou na terase budovy koupaliště zónu pro opalování bez plavek a v Kuřimi dokončují nové zásobování vodou z vrtu, který sníží náklady na vodu o třetinu.

Některá koupaliště už jsou otevřená, tradičně již v květnu se otevřelo znojemské v Louce. V Brně už se o minulém víkendu otevřela městská koupaliště na Riviéře a v Zábrdovicích. Aqualand Moravia v Pasohlávkách je přístupný celoročně, venkovní část bude letos možné poprvé navštívit v pátek 16. června. V Kuřimi doufají, že úpravy areálu po práci těžké techniky zvládnou dokončit tak, aby se otevřelo ještě poslední červnový víkend.

V Pasohlávkách se snaží každé léto přichystat nějaký zážitek návštěvníkům  navíc kromě vodních radovánek, letos je to cirkus. Zadarmo budou moct jít lidé na kratší vystoupení, která trvají 45 minut, nebo mohou jít se slevou na večerní dvouhodinové vystoupení. Mohou se podívat zadarmo také do cirkusové zoo. „Na zahájení cirkusového léta chystáme křest malého tygříka," doplnila Blanka Marková z akvaparku.

Jedno z největších přírodních koupališť na brněnské Riviéře letos návštěvníkům nabídne nová sociální zařízení, nové jsou i pokladny u vstupu. Největší investice za desítky milionů však koupaliště čeká po sezoně, kdy začne opravě bazénů. „Letošní novinkou jsou zkušební hodiny na paddleboardech a rodiče mohou přihlásit děti na příměstský tábor. Budou sportovat ve vodě i na suchu a chodit na výlety do přírody," řekla mluvčí městské společnosti Starez Michaela Radimská.

V Kuřimi se po šesti letech fungování akvaparku rozhodli odpojit se od městského vodovodu a zajistit si přítok vody do bazénů z vlastního vrtu. Třímilionová investice se má vrátit poměrně rychle, protože náklady na vodu klesnou o třetinu. „Voda navíc stále zdražuje. Ušetříme na vodném i stočném, vodu budeme vypouštět do Kuřimky. Bude čistší než ta, co tam teče," řekl manažer tamního akvaparku Jan Sojka. V těchto dnech už se pracuje na úpravě trávníků a zavlažování po činnosti těžké techniky. Kuřimský akvapark je výjimkou mezi ostatními, protože si vydělá na provoz a
nepotřebuje dotace od města. „A také přemýšlíme co dál, protože zájem je čím dál větší a začíná tu být hodně plno," poznamenal Sojka.

Lidé, kteří mají raději přírodní areály, mají na začátku letní sezony na výběr. Na stránkách Krajské hygienické stanice lze sledovat kvalitu vody ve vodních nádržích či v rybnících, zatím je všude dobrá. Teplota vody je ale zatím nízká, pouze v biotopu v Brně-Komárově přesáhla 20 stupňů.

Zdroj: ČTK

Štítky koupaliště, aquapark, cirkus, Pasohlávky, Kuřim, Brno, Zábrdovice, Česko, Brněnsko, Jan Sojka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravská koupaliště nabízí vstup do cirkusu i zónu bez plavek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.