Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Smečku vlků v brněnské zoo rozšířilo pět rozkošných vlčat

Smečka vlků arktických se v Zoo Brno rozrostla o jednoho kluka a čtyři holky. Mláďata se narodila v polovině dubna a už nyní je návštěvníci můžou vidět v jejich venkovní expozici. Kromě těchto mláďat jsou ve vlčí smečce ještě další čtyři samci, kteří se narodili loni v květnu, a také rodiče paterčat – samec Luděk a samice Velká.

Vlk arktický žije ve velmi chladných oblastech - tundry ostrovů severně od kanadského pobřeží a severní Grónsko. Přežívá v teplotách pod bodem mrazu, v silném větru a často dlouhé týdny bez potravy. Chladnému podnebí je vlk arktický dobře přizpůsobený, na rozdíl od jiných poddruhů vlků má hustší srst a kratší čenich, končetiny i uši.

Vlci žijí v přísně organizovaných společenských skupinách. Díky tomu mohou společně lovit a také se bránit území náležící smečce. Jejich úspěch při lovu spočívá ve vytrvalosti - když je třeba, pronásledují kořist celý den a noc. Nedovedou však běhat příliš rychle. V lidské péči se dožívají až dvaceti let.

Tisková zpráva

Štítky Zoologická zahrada Brno, Grónsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smečku vlků v brněnské zoo rozšířilo pět rozkošných vlčat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.