Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Špičky oboru z celého světa v Brně. Hvězdárna hostí soutěžní festival filmů pro digitária

Špička v oboru tvorby digitálních pořadů pro digitária z celého světa se sejde a zasoutěží v Brně. Tři desítky filmů pro digitální planetária se představí na Fuldome Festival Brno 2017. Soutěžní přehlídka se koná od 7. do 9. června na brněnské hvězdárně. Nejlepší snímky může veřejnost o víkendu zhlédnout také na Kraví hoře v rámci DigiFestu .

Přihlášené jsou dokumentární, vzdělávací i umělecké filmy od producentských týmů z Bolívie, ČR, Holandska, Indie, Mexika, Německa, Japonska, Polska, Řecka, USA, Švýcarska, Thajska, Ukrajiny a Velké Británie. Budou promítány odborníkům, konkrétně ředitelům, producentům a provozovatelům světových planetárií.

Na festivalu budou uděleny tři ceny, z nichž tu mezinárodní vybere porota ve složení Petr Horálek – fotoambasador Evropské jižní observatoře, Marc Moutin z největšího francouzského science centra Cité de l’espace v Toulouse a Ryan Wyatt, ředitel Morrisonova planetária v San Francisku. Druhou cenu pak udělí odborná veřejnost a třetí ředitel Hvězdárny a planetára Brno Jiří Dušek.

Na festivalu se odehraje řada premiér,“ uvedl Jiří Dušek. „My sami předvedeme poprvé v anglické verzi představení Nebe v plamenech o historii i současnosti těch nejpodivuhodnějších světelných úkazů,“  dodal Dušek.

Program víkendového DigiFestu pro veřejnost najdete na stránkách hvězdárny. Vstupenky jsou k dispozici k rezervaci on-line.

Zdroj: MMB

Štítky hvězdárna, Brno, festival, film, Petr Horálek, digitální planetárium, Japonsko, Mexiko, Německo, Indie, USA, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špičky oboru z celého světa v Brně. Hvězdárna hostí soutěžní festival filmů pro digitária  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.