Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno postavilo nový dům s pečovatelskou službou

V Brně vznikl za 32,5 milionu korun dům s pečovatelskou službou, slavnostně se otevřel ve čtvrtek. Jeho součástí je dvacet dva bytů, z nichž čtyři jsou bezbariérové. Počet domů s pečovatelkou službou v Brně se tak zvýšil na padesát.

„V Brně otevřením tohoto bytového komplexu překračujeme tisícovku bytů, které jsou určeny seniorům,“ uvedl na slavnostním otevření první náměstek primátora města Petr Hladík . Pásku k objektu společně s ním přestřihli také architekt stavby Martin Habina a obchodní ředitel stavební firmy Eduard Hrouzek.

Nový dům se nachází na křižovatce ulic Mlýnská a Čechyňská. Vchod do tohoto objektu je bezbariérový a i celá architektura domu je přizpůsobena klientům. Kromě bytů se zde nachází i společné prostory. „Standard této bytové výstavby je ještě o kousek vyšší,než mají podobné domy například ve Vídni v Rakousku,“ uvedl Hladík.


V domě je třináct menších bytů 1+kk a devět bytů s dispozicí 2+kk. Každý z nich má kromě standardní výbavy i svoji vlastní lodžii, balkón nebo terasu. V atriu domu se nachází zahrádka s upraveným trávníkem a lavičkami. Tato klidová zóna je určena k odpočinku klientů.

Dům disponuje také garáží s pěti parkovacími místy. Celkové náklady na stavbu tohoto domu byly ve výši necelých 32,5 milionu korun.

Zdroj: MMB

Štítky dům, Brno, Petr Hladík, Rakousko, Vídeň, pečovatelská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno postavilo nový dům s pečovatelskou službou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.