Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

PROGRAM IGNIS BRUNENSIS: Soutěžní část odpálí v sobotu ohnivý Jack Sparrow

Minulý pátek odstartovala jubilejní 20. ročník Starobrno Ignis Brunensis světelná show Nebe v plamenech. Festival se nyní přesouvá na Brněnskou přehradu, kde bude v následujících týdnech odpáleno pět velkolepých soutěžních ohňostrojů. Záverečný epilog bude možné obdivovat opět nad Špilberkem. Jako první soutěžící se v sobotu představí český tým s dobře známým pirátským ohňostrojem Jack Sparrow.

Elita oboru

Brněnský festival se letos zařadií mezi největší ohňostrojné akce v Evropě i ve světě. Na festival přijíždí ohňostrůjci z Rakouska, Německa, společné týmy Švýcarska s Čínou, ohňostrůjci ze Španělska a jako vždy také dva domácí české týmy. Všichni účastníci v soutěži jsou vybráni z vítězů a nejvyšších ocenění některé z velkých světových přehlídek v předchozích třech letech.

PROGRAM: SOUTĚŽNÍ ČÁST (Brněnská přehrada)

sobota 3. 6. / 22:30 IGNIS BRUNENSIS TEAM Česko

JACK SPARROW

Jack zpět! Remake jednoho z nejúspěšnějších pyromuzikálů ve dvacetileté historii přehlídky STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS. Tentokrát však za použití nejmodernější ohňostrojné odpalovací technologie. Zachrání Jack svět? Pevně v to doufáme! Jen si nejsme jisti, zda Jack Sparrow následuje Tiu Dalmu, či je to naopak…?

Design: Jaroslav Štolba a IGNIS BRUNENSIS Team

 

středa 7. 6. / 22:30 PYROVISION Rakousko

POCTA HANSI ZIMMEROVI ...a Jaroslavu Ježkovi“

Název naší show je „Pocta Hansi Zimmerovi“, protože je jedním z největších skladatelů filmové hudby a autorem hudby nejpopulárnějších a nejúspěšnějších filmů v posledních dvaceti letech. A k ohňostrojům se jeho hudba hodí dokonale. Pro naši společnost je Brno velkou výzvou, protože na letošní soutěž se sjeli ti nejlepší designéři pyrotechnických show.

Design: Christian Czech - PYROVISION

sobota 10. 6. / 22:30 IP INNOVATIVE PYROTECHNIK Německo

PYRO RAPSODIE

Ohňostrojná show Pyro Rapsody  podněcuje představivost diváků vizuální prezentací humoru, okamžiků plných emocí i nádherných nezapomenutelných dojmů. Pro vyvolání takto intenzivních pocitů scénografie. Využívá převážně současnou klasickou hudbu a klasické nástroje, které kombinuje s vášnivostí ohně.

Design: Joachim berner, Ulrich Frick - INNOVATIVE PYROTECHNIK

středa 14. 6. / 22:30 SUGYP Švýcarsko & JIN YI FIREWORKS Čína

ŠŤASTNÝ POHLED NA ŽIVOT

Výsledej spolupráce švýcarské scénografie zastoupené firmou Sugyp a špičkového čínského výrobce Wenhuamontain z Liuyangu. Jejich spolupráce dala vzniknout velkolepé show s jazzovou, rockovou i klasickou hudbou, radostnou a humornou atmosférou, která naladí k pozitivnímu pohledu na život.

Design: Nicolas Guinand - SUGYP

sobota 17. 6. / 22:30 PIROTECNIA RICARDO CABALLER Španělsko

KOUZELNÉ SNY

Skvěle sladěná show s rytmem, nabízející obrovské množství nejrůznějších ohňostrojných prvků vysoké kvality, které jsme tvůrci sestavili speciálně pro tuto příležitost v brněnské přehlídce.

Design: Ricardo Caballer - PIROTECNIA RICARDO CABALLER

EPILOG nad hradem Špilberk

sobota 24. 6. / 22:30 FLASH BARRANDOV SFX • Česko

NEBE NA ZEMI

Tečka za dvacítkou musí být skutečně pohodová a pozitivní, tak jako je jazz a swing od Franka Sinatry, Louise Armstronga, Deana Martina a nakonec skladby od Jaroslava Ježka, neboť …když já Vám povídám, že je Nebe na Zemi, pravdu mám, věřte mi…

Design: Jaroslav Štolba - FLASH BARRANDOV SFX

Všechny veřejné výhledové plochy na ohňostroje jsou pro diváky zdarma. Na Brněnské přehradě je také jako každoročně vybudována komfortní placená zóna – ozvučená tribuna k sezení s kapacitou 600 míst. Předprodej vstupenek na tribunu pro veřejnost a organizované skupiny probíhá online na stránkách TIC a v novém infocentru na Panenské ul.

Originální hudební doprovod k ohňostrojům vysílá nově Rádio Krokodýl, pouze k závěrečnému epilogu ohňostroji vysílá originální hudbu současně také Český rozhlas Brno. Pro dobrý poslech hudby k ohňostrojům a strhující zážitky je nejlepší použít mobilní přijímače s FM příjmem.

Soutěžní ohňostroje na hladině přehrady potrvají i s povinným úvodem na závaznou hudbu (v letošním roce část skladby Bugatti step od Jaroslava Ježka), vždy asi 17 minut. Prelude a Epilog jsou plánovány v délce zhruba 12-13 minut.

Celodenní dávka hudby a zábavy před ohňostrojem a zdarma

Novinkou v Ignis Brunensis je hudební festival RegioJet Music Fest, který všem návštěvníkům na Brněnské přehradě zpříjemní čekání na soutěžní ohňostroje. Programy budou už od odpoledních hodin probíhat pro posluchače a diváky s volným vstupem 3.6., 7.6., 10.6., 14.6. a 17.6. nad Rakoveckou pláží. V průběhu pěti ohňostrojných programových dnů vystoupí Anna K., Lenny, Tata Bojs, slovenská zlatá slavice Zuzana Smatanová, Mňága a Žďorp a dalších dvacet kapel.

Program RegioJet Music Festu, stejně jako představení nadcházejícího ohňostroje vám Drbna dodá vždy den před akcí.

Foto: Robert Vystrčil, Ignis Brunensis

Štítky ohňostroj, Jack Sparrow, Brněnská přehrada, hudba, Špilberk, Jaroslav Ježek, Německo, Čína, Rakousko, Švýcarsko, Španělsko, Hans Zimmer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PROGRAM IGNIS BRUNENSIS: Soutěžní část odpálí v sobotu ohnivý Jack Sparrow  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.