Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno má dostatek míst ve školkách, aby přijaly i tříleté děti

Brno má ve školkách dostatek míst, aby v novém školním roce přijaly všechny děti tříleté a starší. Po zápisech je asi 4600 přihlášených dětí, z nich ale 1250 nedovrší do konce prázdnin tří let. Město bude mít k dispozici skoro 3500 volných míst.

Zatím Brno vypsalo 2800 volných míst pro elektronický zápis na stránkách města, ale další má v záloze. „Ředitelky mateřských škol mají rezervu deset procent kvůli nedořešeným odkladům školní docházky. Dalších sto míst je v logopedických třídách a skoro 250 míst bude nových díky rozšíření kapacit. V Bystrci to bude o 144 míst, v Žebětíně o 50 míst a ve Slatině a Komíně po 25 místech," řekl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). 

Rodiče tříletých dětí by proto neměli mít podle něj obavy, že se na ně nedostane, tvrdí Hladík. „I když jim rozhodnutí nepřijde hned, měli by být v klidu. Navíc další kapacity umožňují i soukromé objekty, takže se i do nich některé děti přihlásí, rodiče to přitom do městské školky vědět nedají, a proto se o uvolněném místě dozvíme až v září a můžeme ho rodičům nabídnout," řekl Hladík.

Právě díky soukromým školkám se může stát, že se pro děti mladší tří let uvolní kapacita i v městských zařízeních. „V mnoha městských částech se přijmou i děti, které se narodily do 31. prosince 2014," dodal náměstek.

Podle něj tak Brno už letos splní to, co bude zákon požadovat pro školní rok 2018/2019. Novela školského zákona, kterou poslanci schválili loni, zavádí, že zřizovatelé školek mají od školního roku 2017/2018 povinnost zajistit místa pro všechny čtyřleté děti. Od příštího roku to bude platit i pro tříleté děti.

Brno má skoro 140 mateřských škol, které navštěvuje kolem 11.000 dětí.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Brno, Petr Hladík, KDU-ČSL, Bystrc, Žebětín, Brno-Komín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má dostatek míst ve školkách, aby přijaly i tříleté děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.