Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně meteorologové v noci naměřili rekord -2,2 stupně Celsia

V Jihomoravském kraji v noci na dnešek padl teplotní rekord v Brně-Žabovřeskách, kde meteorologové naměřili minus 2,2 stupně Celsia. Původní rekord minimální teploty pro dnešní den byl z roku 1991, a to minus 1,4 stupně Celsia.

V celé České republice bylo nejchladněji v Jihočeském kraji, kde meteorologové naměřili na Jezerní slati až minus 20 stupňů Celsia. V Moravskoslezském a Libereckém kraji bylo místy kolem minus deseti stupňů.

Nižší teploty se v Česku drží od začátku týdne. Na řadě míst i sněžilo, například na Šumavě leží souvislá vrstva sněhu. V nejbližších dnech se podle předpovědi nepatrně oteplí a noc na sobotu by už mrazivá být neměla. Teploty mají klesnout nejníž k sedmi až třem stupňům Celsia, k ránu ale může na severu v oblastech nad 600 metrů nad mořem sněžit.

Zdroj: ČTK
 

Štítky stupeň Celsia, Brno, Jihomoravský kraj, Česko, Jihočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Liberecký kraj, Šumava, Jezerní slať, rekord

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně meteorologové v noci naměřili rekord -2,2 stupně Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.