Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Velbloudům v brněnské zoo se narodilo mládě. Malá Valerie je zdravá a má se čile k světu

Brněnská zoo hlásí další přírůstek do své široké zvířecí rodiny. Velbloudům hrbatým Majdě a Dredovi se narodilo mládě. Malá Valerie je podle chovatelů zdravá a už nyní je možné ji spatřit ve velbloudím výběhu.

Teprve dvoudenní mládě velblouda dvouhrbého (Camelus bactrianus) se má čile k světu a návštěvníci můžou malou slečnu už teď vidět ve výběhu se zbytkem stáda. Její matka Majda je už zkušený rodič, ale pro mladého samce Dreda je to úplně první potomek.

Zoo Brno chová domestikovanou formu velblouda dvouhrbého, který zdomácněl přibližně před 4,5 tisíci lety a na světě jich žije asi 1,5 milionu. Jejich divocí příbuzní, kteří obývají stepní a pouštní oblasti Číny a Mongolska, naopak patří mezi kriticky ohrožené druhy. V Číně zbývá podle odhadů jen asi 600 jedinců a v Mongolsku 350.

Velbloudi jsou obdivuhodní svou houževnatostí a vytrvalostí, dokáží v nehostinných podmínkách překonávat velké vzdálenosti a vydrží velmi dlouho bez vody. V lidské péči se mohou dožít až 30 let.

 Zdroj: Zoo Brno

Štítky Zoologická zahrada Brno, Mongolsko, Čína, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velbloudům v brněnské zoo se narodilo mládě. Malá Valerie je zdravá a má se čile k světu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.