Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé se v Tišnově dočkají prvního městského parku

Tišnov na Brněnsku bude mít nový park, který městu s téměř 10.000 obyvateli dosud chyběl. Město letos a příští rok zrevitalizuje a zpřístupní pustnoucí Velkou zahradu a Farskou zahradu, které se nacházejí mezi Kostelní a Brněnskou ulicí, dohromady přes 17.000 metrů čtverečních. Park bude navazovat na historické centrum. Město za revitalizaci zaplatí 15,5 milionu korun.

„Mluvilo se o tom už dlouho, protože žádný park ve městě nemáme. Maminky s kočárky chodily nejvýše okolo nemocnice," řekl Zbyněk Košťál z Odboru investic a projektové podpory. Město chtělo spojit Velkou zahradu a Farskou zahradu do jednoho celku, nepodařilo se však domluvit s majitelem zahrady, proto zůstanou části předělené. Velká zahrada bude přístupná z Brněnské a Bezručovy ulice, Farská zahrada z Kostelní a Radniční.

V minulých dnech začali pracovníci specializované firmy kácet nevyhovující stromy ve Velké zahradě, která sousedí se hřbitovem, hotovo má být do listopadu. „Kromě parkové úpravy zde budou toalety, občerstvení, dětské hřiště a také amfiteátr pro menší kulturní akce," řekl Košťál. Ve druhé části, tedy ve Farské zahradě se počítá pouze s tradiční parkovou úpravou. Její dokončení se předpokládá příští rok v červnu.

Zdroj: ČTK, Město Tišnov
 

Štítky zahrada, Tišnov, Kostelní, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se v Tišnově dočkají prvního městského parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.