Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ignis Brunensis na Priglu nabídne letos pět soutěžních ohňostrojů

Na přehradě letos příznivci ohňostrojů uvidí pět soutěžních přehlídek. Je to více než v minulých letech, protože festival Ignis Brunensis slaví letos dvacáté výročí. Kromě českého týmu představí své světelné dílo také Rakušané, Němci, Španělé a Švýcaři společně s Číňany. Lidé se na přehradu mohou za světelnou show vypravit tři červnové soboty a dvě středy.

První nesoutěžní ohňostroj se uskuteční jako v minulých letech na Špilberku, a to už v pátek 26. května. Soutěžní ohňostroje začínají 3. června a skončí 17. června. Na Špilberku se uskuteční i závěrečný ohňostroj v sobotu 24. června. Všechny začínají po setmění ve 22:30. „Brněnský festival se množstvím show zařadí mezi největší ohňostrojné akce v Evropě i ve světě, jako jsou v Cannes, Montrealu, Hannoveru či na Macau," řekl  ředitel společnosti Snip&Co Jiří Morávek.

 

Divácká místa budou volně přístupná jako obvykle, vstupenky pro speciálně připravenou tribunu půjdou do prodeje od 5. dubna. Všechny ohňostroje půjdou za příznivého počasí zhlédnout i z balonu při nočních vyhlídkových letech balonem. Soutěžní ohňostroje potrvají zhruba 17 minut, nesoutěžní 12 minut. Všechny soutěžní mají povinný úvod se závaznou hudbou, letos je to Bugatti step od Jaroslava Ježka.

Před každým ohňostrojem na přehradě bude možné navštívit nad Rakoveckou pláží hudební festival RegioJet Music Fest, kde se představí kapely či zpěváci jako Tata Bojs, Lenny či Anna K. Vstup bude zdarma a začátek bude v odpoledních hodinách. Program k jubilejnímu ročníku připravila i brněnská hvězdárna. Představení Nebe v plamenech představí historii i současnost ohňostrojů.

Zdroj: ČTK

Foto: Petr Olša
 

Štítky ohňostroj, přehrada, Ignis Brunensis, festival, Špilberk, Jiří Morávek, Evropa, Jaroslav Ježek, Macao, Hannover, RegioJet, Cannes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ignis Brunensis na Priglu nabídne letos pět soutěžních ohňostrojů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.