Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejlepší výčepní v republice je z Brna

Nejlepším výčepním piva Radegast je pro rok 2017 Dalibor Charvát z brněnské restaurace Tusto, který ovládl finále soutěže Radegast Mistr Výčepní. Cenu za druhé místo si odvezl do Hanácké hospody v Olomouci Michal Březina. Bronz pak putuje do Žimrovic u Hradce nad Moravicí do Areálu dobré pohody, díky výkonu Adama Odnohy.

Úkol pro 18 výčepních, kteří se do finále probojovali z regionálních kol, byl jasný. Nejprve písemný test, který prověřil znalosti o pivu. A potom hlavně praktická zkouška za výčepem, tedy jedno pivo načepované na hladinku a druhé „na dva razy“. To vše pod dohledem přísné poroty a diváků.

Členem poroty byl i ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák.  „Do hospod všech dnešních finalistů bych se nebál zajít na pivo. Snem všech pivovarských je, aby to platilo pro všechny hospody. Aby chlapi dostali všude na stůl pivo jako od boha, v čistém půllitru, nádherně načepované. A to je hlavním smyslem této soutěže. Povzbudit hospodské, aby se péči o pivo věnovali a také štamgasty, aby si o pořádně načepované pivo řekli. A pak samozřejmě ocenit ty nejlepš," prohlásil Kaňák.

Nejlepší výkon předvedl ve finále Dalibor Charvát z brněnské restaurace Tusto. „Vítězství jsem vůbec nečekal, konkurence byla obrovská. Strašně si toho vážím,“ uvedl spokojený vítěz. I přesto, že vyhrál, tak našel na svém výkonu nedostatky. „Říká se, že dobrá hospodyně není nikdy spokojená a platí to asi i pro výčepní. Bylo tam pár drobností, které bych vylepšil,“ uzavřel.        

Tisková zpráva

Štítky Brno, pivo, hospoda, finále, Pivovar Radegast, Michal Březina, Olomouc, Radegast, Hradec nad Moravicí, Žimrovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší výčepní v republice je z Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.