Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči a záchranáři cvičili zásah u nehody letadla

Jihomoravští hasiči a záchranáři cvičili ve čtvrtek na brněnském letišti zásah u nehody letounu. Námětem cvičení byl střet letadla L410 s letištním autobusem. Při nárazu se zlomilo pravé křídlo a začalo unikat palivo. Akce se účastnilo téměř čtyřicet hasičů.

 

Hasiči po příjezdu na místo zahájili ochlazování pravé části trupu letadla a levého boku autobusu. Vytvořili průzkumné skupiny, které v dýchacích přístrojích vnikly do letounu a pátraly po cestujících," uvedl na webu mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.  Podobný postup probíhal i uvnitř autobusu.

Hasiči a příslušníci dalších zasahujících složek vynášeli zraněné ven do bezpečného prostou, kde následovalo jejich třídění jednotkami záchranné služby podle závažnosti poranění.

Při nehodě zemřel jeden cestující z letadla a 50 osob se zranilo. Celkem v letadle a autobusu cestovalo 66 lidí. Na místě zasahoval také posttraumatický tým hasičů v čele s psychologem sboru jihomoravských hasičů. 

Cvičení trvalo přes hodinu. „Jeho cílem bylo ověření činností při mimořádné události s větším počtem cestujících. Nacvičila se souhra všech zasahujících složek a fungování štábu velitele zásahu. Zasahující se také seznámili s problematikou zásahu v areálu brněnského mezinárodního letiště," uzavřel mluvčí.

Zdroj: HZS JMK

Štítky havárie, Letiště Brno-Tuřany, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči a záchranáři cvičili zásah u nehody letadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.