Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Metro music baru v sobotu vybouchla pyrotechnika, zranila šest lidí

Brněnským Metro music barem v sobotu otřásl výbuch. Při vystoupení totiž kapela Rammstein Revival použila bez vědomí a svolení pořadatelů pyrotechniku, jejíž část vybouchla a zranila kapelu, včetně dvou diváků. Událost vyšetřují policisté.

 

„V sobotu ve večerních hodinách jsme přijali oznámení o úrazu několika osob následkem výbuchu pyrotechniky v jednom z brněnských barů. Pyrotechniku měla použit kapela, která zde vystupovala. Zraněno následkem výbuchu pyrotechniky bylo celkem šest osob," uvedla na policejním webu mluvčí Štěpánka Komárová.

Členy kapely, šestadvacetiletou ženu a pětadvacetiletého muže, kteří byli v baru jako hosté, si převzali zdravotníci.  Ostatní návštěvníci byli z místa evakuovány a bar policisté uzavřeli. Na místě zasahovali také hasiči. „Přizván byl soudní znalcec z oboru pyrotechniky. Policisté vše zadokumentovalii a zajistili stopy, které budou zaslány na expertízu. Co bylo příčinou výbuchu pyrotechniky je nyní předmětem našeho šetření. Je nutné vyčkat na výsledky znaleckého zkoumání," uzavřela Komárová.

Podle vyjádření provozovatelů hudebníko klubu použila kapela pyrotechniku bez předchozího svolení. „Naštěstí nedošlo k žádným závažným zraněním ani poškození klubu. Skupina vzala veškerou zodpovědnost na sebe a je vyšetřována policií ČR pro obecné ohrožení. Omlouváme se všem účastníkům koncertu i těm, kteří nemohli navštívit tradiční sobotní párty s Djs. Pro další provoz klubu to nebude mít žádné důsledky," uvedla na svém facebookovém profilu.

Vyhazovač hrdinou

Zároveň majitelé klubu vyzdvihli všudypřítomnou reakci vedoucího ochranky Zdeňka Lebedy. „Mnoho lidí na Zdenka občas poukazuje a háže ho do nějakého pytle nesmyslů, ale všichni návštěvníci Metra, by si meli vážit, že tam na těch vratech je a v případě potřeby je připraven všem pomoct. V tomto případě zachránil zpěvákovi kapely a strůjci této nešťastné události život," stojí v prohlášení.

Pohotovou reakci a chladnou hlavu sekuriťáka dokazuje i svědectví jedné z návštěvnic. Podle ní držel Lebeda rukama krvácející tepnu zpěvákovi a zároveň organizoval ostatní personál. „Ukázal, že je chlap se srdíčkem na správném místě," prohlásila paní Jarošová.

Zdroj: PČR, Metro music bar

Martin Šeda

 

 

Štítky pyrotechnika, hudební skupina, výbuch, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Metro music baru v sobotu vybouchla pyrotechnika, zranila šest lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.