Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská zoo láká na víkend s ledními medvědy

V pondělí 27. února oslaví lední medvědi svůj mezinárodní den. Při té příležitosti si pro návštěvníky připravila brněnské zoologická zahrada speciální program. Návštěvníci se mohou těšit zajímavá videa o těchto krásných stvořeních nebo tematická komentovaná krmení.

Prodloužený víkend od soboty 25. února do pondělí 27. února bude Zoo Brno patřit ledním medvědům. "Připravili jsme zábavnou soutěžní stezku, na které si vyzkoušíte své znalosti o těchto krásných šelmách. V přednáškovém sále ve správní budově Vám promítneme nejzajímavější videa o ledních medvědech a nebudou chybět ani tematická komentovaná krmení, která budou každý den od 10:30 hod., v sobotu a v neděli navíc od 13 hod. a v pondělí od 14:30 hod," zve na víkendový zážitek s ledními medvědy mluvčí brněnské zoo Gabriela Tomíčková.

Brněnská zoo odchovala celkem pět ledních medvíďat. Všechna mláďata porodila medvědice Cora, která je v brněnské zoo od roku 2000. Bill se narodil 23. listopadu 2007 a nyní žije v Zoo Gelsenkirchen v Německu. Společnost mu dělá partnerka Lara. Tom, Billův bratr, byl převezený do pražské zoo. Obklopují ho dvě dámy (Berta a Bora), rád se koupe a zbožňuje nové hračky. Kometa se narodila 24. listopadu 2012 a v současné době je v Zoo Rostov na Donu v Rusku. Nanuk, bratr Komety, je v Zoo Nikolajev a společnost mu dělá partnerka Zefira. Noria, která se narodila 21. listopadu 2015, žije stále se svojí matkou Corou v Zoo Brno.

Na webu Zoo Brno můžete sledovat online přenos z výběhu ledních medvědů a od ledna jsou na stránkách zoo také aktuální fotografie našich ledních medvíďat v jejich současných expozicích.

Tisková zpráva

Štítky medvěd lední, Zoologická zahrada Brno, Cora, ZOO Praha, Německo, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo láká na víkend s ledními medvědy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.