Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cestou z valentýnské večeře zachránil mladý hasič život seniorovi

Zhruba před měsícem blanenský hasič Petr Studený zachránil život muži, když ho vytáhl z hořícího auta. Po jeho bok se nyní může zařadit další jihomoravský hasič. Jan Dvořáček ze Slavkova u Brna na Valentýna při cestě z romantické večeře se svou přítelkyní úspěšně resuscitoval seniora, jež zkolaboval na hlavním nádraží v Brně.

Dvořáček se vracel večer na sv. Valentýna z Brna domů do Slavkova u Brna z romantické večeře se svou přítelkyní, studentkou zdravotní školy. Když procházeli kolem hlavního nádraží v Brně poblíž tramvajových nástupišť, uviděli kousek od sebe seniora, který zavrávoral a spadl do tramvajového kolejiště.

Ihned k němu přiběhli a s dalšími kolemjdoucími ho přesunuli mimo kolejiště. Mladý hasič zjistil základní životní funkce. Muž nedýchal a neměl hmatný tep, proto zahájil resuscitaci. Mezitím další přítomní lidé zavolali na tísňovou linku záchranné služby.

Dvořáček pokračoval v resuscitaci. Chvíli před příjezdem posádky zdravotníků jej vystřídala kolemjdoucí žena. Po příjezdu posádky záchranné služby pak pomohl s naložením pacienta na nosítka a pokračoval v cestě domů, užít si Valentýnský večer s přítelkyní.

V úterý ocenili Dvořáčkovo chování, jež přispělo k záchraně života, také krajský ředitel hasičů Jiří Pelikán a starosta Slavkova u Brna Michal Boudný.

"Dvořáček bezezbytku splnil povinnosti příslušníka HZS Jihomoravského kraje. Při poskytnutí účinné první pomoci mu pomohla také dovednost získaná na stáži u ZZS JmK územní oddělení Vyškov. Tímto bychom rádi poděkovali i Veronice Vítkové a všem, kteří se podíleli na poskytnutí první pomoci zraněnému občanovi a jejichž jména se nám nepodařilo zjistit," poděkoval na webu mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Zdroj: HZS JMK

 

Štítky večeře, Jan Dvořáček, Brno, Slavkov u Brna, Den svatého Valentýna, Veronika Vítková, Jiří Pelikán, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestou z valentýnské večeře zachránil mladý hasič život seniorovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.