Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do babyboxu v Brně někdo odložil novorozenou holčičku

Do babyboxu v brněnské Nemocnici Milosrdných bratří v úterý odpoledne někdo odložil novorozenou holčičku. Podle prvních informací je dítě zdravé. V tiskové zprávě to uvedl zakladatel babyboxů Ludvík Hess. Holčička od něj dostala jméno Lenka. Je letošním druhým dítětem odloženým v Česku do babyboxu, celkově 148.

Lékař ve službě Petr Lavický pro Hesse uvedl, že děťátko váží 2480 gramů, je na první pohled zdravé, nevykoupané, zabalené v dece. Byl u něj přiložený útržek papíru s poznámkou "*21. 2. 2017, 17:15 hod."

Lavický vyjmul z babyboxu už pět dětí. "Pupečník má zavázaný provázkem, myslím, že je to špagátek, jaký se dává na buřty!" uvedl lékař. V Brně jde celkem o 16 dítě v babyboxu, z toho 11 bylo holčiček.

Speciální schránka zvaná babybox byla v Nemocnici Milosrdných bratří umístěna na podzim 2005. Babybox je v podstatě novorozenecký inkubátor přístupný z vnější strany budovy. Ve chvíli, kdy je do něj dítě vloženo, zapne se vyhřívání a ventilace, a s mírnou prodlevou i alarm, který upozorní personál. Schránky jsou umístěny tak, aby se nikdo nemusel bát, že ho při odkládání dítěte někdo překvapí.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Babybox, Brno, Ludvík Hess, Nemocnice Milosrdných bratří, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do babyboxu v Brně někdo odložil novorozenou holčičku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.