Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavnosti moravského uzeného nabídnou tradiční moravské i zahraniční pochoutky

Gastronomickou akci Slavnosti moravského uzeného bude hostit brněnský hrad Veveří tento rok po páté. Milovníky masa čeká 4. do 5. března pravé moravské uzené, zabijačkové pochoutky, doprovodný program pro celou rodinu, ale i řada novinek, jako je výběr masových delikates z celého světa nebo široká nabídka moravských vín.

Pátý ročník akce přináší doposud nejbohatší program, jaký mohli návštěvnici na  uzeném hodování zažít. Ve středověkých prostorách hradu Veveří, který je pět minut autem od Brna, proběhne zabíjačka se vším, co k ní patří. Mistři uzenáři nechají publikum doslova nahlédnout pod ruce, podělí se o svá tajemství a zároveň nabídnou k ochutnání v rámci napínavé soutěže vlastní výrobky.

Návštěvníci svými hlasy tak opět rozhodnout, které moravské uzené je to nejlepší a získá titul Krále uzenářů. Během minulých ročníků bylo nejúspěšnější uzenářství Hadač a Zapletal.

K dobrému jídlu patří také dobré pití. Kromě pivní nabídky vyroste na Slavnostech vinařská zóna s ochutnávkou desítek druhů vín od moravských rodinných vinařství. Každý bude mít příležitost objevit, co mu chutná, a zakoupit si pár vzorků také pro domácí degustaci s rodinou. Na výběr bude z více než 30 stánků nejen s masem či vínem, ale i řemeslnými výrobky a sladkými dobrotami.

Chybět nebude ani zábava pro ty nejmenší v podobě divadla, šifrovací hry. Dospělé určitě pobaví výstava „uzeného humoru“, soutěž jedlíků nebo kuchařská show.  A nebyly by to pořádné Slavnosti, kdyby nezahrála dobrá cimbálová muzika a  oblíbený harmonikář.

Ke vstupence za 130 Kč dostane každý návštěvník ovarovou polévku zdarma. V ceně je vstup do hradního areálu včetně hradeb; ochutnávka uzeného, které najdou zájemci na stáncích jednotlivých uzenářů; volný vstup na workshopy věnované uzení a malá kuchařka, v níž lidé naleznou recepty z moravské masopustní gastronomie.

Slavnosti se uskuteční za každého počasí, před chladem se hosté mohou schovat ve vytápěném stanu s degustační restaurací a uzenými specialitami. Více informací naleznete na webu  nebo na facebookové stránce. 

Tisková zpráva

Štítky slavnost, víno, Hrad Veveří, Brněnský hrad, Brno, maso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnosti moravského uzeného nabídnou tradiční moravské i zahraniční pochoutky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.