Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Ivanovicích chce developer vybudovat nové nákupní centrum

Vedle Bauhausu v Ivanovicích má v budoucnu vzniknout nákupní centrum nazvané Kaskády a také minipivovar. Podle dokumentu na portálu EIA by mělo být hotovo v roce 2019. Ivanovická městská část však zatím nevydala ani územní rozhodnutí, ani stavební povolení a jeden z pozemků potřebných pro stavbu dosud vlastní Brno.

Developerská výstavba se dotkne plochy více než čtyř hektarů severně od Bauhausu, jehož stavba provázela obrovská nevole místních obyvatel. Stavba navíc nedostala klasické stavební povolení, to vydal autorizovaný inspektor. Nynější stavba má být od Černohorské ulice a rodinných domů na druhé straně silnice odstíněna širokým pásem zeleně a částečně zdí.

Hlavní částí nákupního centra má být Retail Park, kde budou obchody a služby. Vedle něj bude minipivovar, jehož roční výstav má dosáhnout maximálně 20.000 hektolitrů. Jeho součástí bude restaurace pro 150 lidí s terasou pro dalších 150 lidí. K dispozici bude 328 míst pro parkování. Předpokládá se, že pivovar zaměstná 25 lidí, obchodní centrum 130.

K centru se bude přijíždět od Bauhausu, stejně tak bude možné pěšky dojít po chodníku od Černohorské ulice. Silnice a sítě budou navíc připravené pro další výstavbu severně od areálu, kde mají v budoucnu vzniknout rodinné domy a sportoviště.

Podle tvůrců dokumentu nové obchodní centrum "přispěje ke snížení deficitu nabídky obchodu a služeb v severní, převážně rezidenční části města, a umožní snížit tranzit za obchodem a službami do jeho jižních částí". V blízkosti se nachází pouze prodejna Globus, další nejbližší je až Nákupní centrum Královo Pole u Sportovní ulice. V Brně je nicméně už nyní jedna z největších nákupních ploch na jednoho obyvatele v republice.

Kdo je developerem, není z dokumentu zřejmé. Vlastníkem většiny pozemků jsou realitní společnosti M.S. Ivanovická a Moravská stavební - Invest. Druhá ze jmenovaných společností v minulých letech postavila v Brně například rezidenci Lužánky, administrativní budovu na Vídeňské u zastávky Celní či pracuje na rezidenci Panorama u přehrady. Architektonické zpracování a dokumentaci připravuje firma Urbanismus, Architektura, Design - Studio z Brna, která například před 18 lety pracovala na tvorbě nákupního centra Carrefour ve Vídeňské ulici, kde je zde Tesco.

Zdroj: ČTK

Štítky obchodní centrum, Ivanovice, Brno, Bauhaus, obchod, Tesco, Carrefour, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ivanovicích chce developer vybudovat nové nákupní centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.