Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci měřili tloušťku ledu. V Mariánském údolí jim nestačil vrták, Prigl má pětatřicet centimetrů

Preventivní informace o tloušťce ledu sbírali brněnští strážníci pro veřejnost i před nadcházejícím víkendem. Hlídka poříční jednotky získala v pátek na mnoha místech velmi vysoké a mnohdy až překvapivé hodnoty.

 

 

Voda u přístaviště Brněnské přehrady zamrzla až do hloubky přesahující 35 centimetrů. Silný led je i v Mariánském údolí, kde strážníci u Kadlcova mlýna naměřili 34,5 centimetru, Pod Hrádkem 27 centimetrů a vydali se i k Muchově boudě. Na hladině této nádrže už strážníkům nestačil ani pětatřiceticentimetrový vrták a museli jej vyměnit za delší. Nakonec zde naměřili 37 centimetrů.

Tloušťku okolo 30 centimetrů má i hladina na Splavisku, nedaleký biotop dosáhl už 26 centimetrů. Strážníci kontrolovali také Dvorska (28 centimetrů) a Holásky (27 centimetrů). Na Žebětínském rybníku má led rovných 30 centimetrů. 

Nadále platí výstraha pro Brněnskou přehradu v oblasti mezi Sokolským koupalištěm a přítokem. Strážníci v lokalitě nedoporučují vůbec vstupovat na led! 

Zdroj: MP Brno

Štítky Mariánské údolí, Brněnská přehrada, Dvorska, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci měřili tloušťku ledu. V Mariánském údolí jim nestačil vrták, Prigl má pětatřicet centimetrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.