Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Led na Priglu je rekordně tlustý, strážníci přesto varují před vzduchovými kapsami

Strážníci získali při pátečním měření ledu hodnoty, které výrazně překračují údaje z posledních pěti let. Na Brněnské přehradě v okolí Přístaviště má hladina průměrnou tloušťku 29 centimetrů. I přesto platí vážná výstraha - v oblasti mezi Sokolským koupalištěm a přítokem se tvoří vzduchové kapsy, jež se mohou snadno prolomit.

Jen o čtyři centimetry méně než je tloušťka ledu na Brněnské přehradě hlásí hlídky městské policie z Mariánského údolí. I na oblíbeném Žebětínském rybníku dosáhla vrstva ledu výjimečných 27 centimetrů. Z podobných dat se vyznavači zimních sportů mohli těšit naposledy v roce 2012. Tehdy se tloušťka ledu na Brněnské přehradě pohybovala až okolo 30 centimetrů.

Strážníci však přesto důrazně varují - v oblasti mezi Sokolským koupalištěm a přítokem se nepředvídatelně tvoří vzduchové kapsy, které nejsou z hladiny vidět a mohou se snadno prolomit. Strážníci návštěvníkům radí, aby se oblasti rozhodně vyhnuli. "V opačném případě se lidé vystavují přímému nebezpečí utonutí," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zdroj: MP Brno

Štítky přehrada, Brněnská přehrada, Mariánské údolí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Led na Priglu je rekordně tlustý, strážníci přesto varují před vzduchovými kapsami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.