Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Masarykův onkologický ústav nezakáže návštěvy, blízcí pacientům pomáhají

Masarykův onkologický ústav v Brně nezakáže návštěvy, jak doporučuje lůžkovým zdravotnickým a sociálním zařízením krajská hygienická stanice kvůli vysokému počtu akutních respiračních onemocnění. Důvodem je důležitost kontaktu pacientů s blízkými. Návštěvu by však měli odložit všichni, kteří se necítí dobře.

Ústav bere doporučení hygieny na vědomí. "Je si ale plně vědom toho, že pro onkologické pacienty je nesmírně důležitý kontakt s nejbližšími. Proto oddělení striktně neuzavírá. Apelujeme ale na všechny, kteří by za pacientyn chtěli přijít a necítí se dobře, aby návštěvu odložili," uvedla mluvčí ústavu Zuzana Joukalová.

K opatření zakázat návštěvy zatím nesáhla ani kyjovská nemocnice. Na druhé straně s okamžitou platností zakázala návštěvy Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, vyškovská, hustopečská i břeclavská nemocnice. Od soboty platí zákaz ve Fakultní nemocnici Brno, ve Znojmě, Boskovicích i Hodoníně, kde se respirační infekce lehce rozšířila i mezi zaměstnance.

Vedoucí protiepidemického oddělení jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek ČTK řekla, že v kraji zatím není chřipková epidemie, ale hygienici ji v nejbližších týdnech očekávají. V kraji se zvýšil počet akutních respiračních onemocnění jako nachlazení nebo kašel, a proto hygienici vydali doporučení lůžkovým zdravotnickým a sociálním zařízením zakázat návštěvy.

Nemocných je asi 1800 na 100.000 obyvatel, což je kolem 22.000 mezi 1,2 milionem obyvatel. Nemocní chřipkou netvoří ani deset procent. Hranice epidemie je v Jihomoravském kraji kolem 2000 nemocných na 100.000 obyvatel.

Zdroj: ČTK
 

Štítky návštěva, pacient, Masarykův onkologický ústav, Krajská hygienická stanice, Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Fakultní nemocnice Brno, Znojmo, Hodonín, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykův onkologický ústav nezakáže návštěvy, blízcí pacientům pomáhají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.