Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na jižní Moravě začala Tříkrálová sbírka, zapojí se do ní zhruba čtrnáct tisíc dobrovolníků

Slavnostní mší na Petrově v Brně začala včera odpoledne v Jihomoravském kraji dvoutýdenní Tříkrálová sbírka. Zapojí se do ní zhruba 14.000 dobrovolníků. Asi 300 koledníkům požehnal pomocný biskup brněnský Pavel Konzbul. Loni se na jihu Moravy a v části Vysočiny vybralo víc než 22 milionů korun, v celé zemi pak 96 milionů Kč.

Peníze budou vybírat děti s dospělým doprovodem. Lidem popřejí vše dobré a požádají je o dar na pomoc potřebným. Lidé také mohou poslat dárcovskou textovou zprávu DMS KOLEDA na telefonní číslo 87777. Cena je 30 korun.

Spolu se sbírkou se uskuteční několik doprovodných akcí, na nichž mohou zájemci přispět další peníze. Ve středu bude v Hodoníně ve 14:00 průvod s velbloudy, ve stejný den chystá Brno ve 13:00 koledování před rektorátem Masarykovy univerzity, o den později v 8:00 na Biskupství brněnském, od 11:00 na krajském úřadě ve 14:00 v sídle ombudsmanky. V 16:00 pak vyjde od Petrova průvod na koních i s velbloudy. Průvod se uskuteční i v Břeclavi 6. ledna v 15:30. Další akce jsou v plánu ve Znojmě, Blansku, Tišnově, ale i v Třebíči nebo Novém Městě na Moravě.

Peníze poputují na služby, které Diecézní charita Brno nabízí. Poslouží například na domácí hospicovou péči pro nevyléčitelně nemocné, na pomoc bezdomovcům, na vybudování noclehárny nebo denního centra pro lidi bez přístřeší v Hodoníně, ale i na nové zázemí pro matky s dětmi v tísni v Jihlavě nebo na nový domov pro rodiny s dětmi s postižením v Třebíči.

Peníze vybrané loni pomohly k instalaci požárních hlásičů v domově pro seniory, ke zkvalitnění ošetřovatelských služeb, ale sloužily i na nákup osobních aut různým službám, na právní pomoc obětem trestných činů nebo na nákup pozemku pro stavbu noclehárny a denního centra.

Zdroj: ČTK

Foto: Richard Bouda, zdroj: Charita Brno
 

Štítky Jihomoravský kraj, Brno, peníze, Pavel Konzbul, Tříkrálová sbírka, Petrov, Morava, Kraj Vysočina, Hodonín, Masarykova univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě začala Tříkrálová sbírka, zapojí se do ní zhruba čtrnáct tisíc dobrovolníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.