Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihomoravské skiareály mají až půl metru sněhu, otevřel i Filipov

Lyžařské areály v Jihomoravském kraji nabízejí až 50 centimetrů převážně umělého sněhu. Lyžuje se v Němčičkách na Břeclavsku, v Olešnici i Hodoníně u Kunštátu na Blanensku a v posledním týdnu přivítalo první lyžaře i Filipovo údolí na Hodonínsku.

 


Němčičky denně navštíví stovky lidí. Fronty se ale netvoří. "Návštěvnost není taková, jakou bychom si představovali. Kdyby napadlo pár centimetrů přírodního sněhu, bylo by narváno. Ale když nenapadne, lidé nevěří tomu, že se dá krásně lyžovat," řekl ČTK provozovatel areálu v Němčičkách Jaroslav Stávek. V běžné dny má areál otevřeno od 09:00 do 19:00.

Stovky lidí chodí na svah i v Olešnici. "Návštěvnost je den ode dne silnější. Je pěkné počasí, všechno nám přimrzá a k tomu svítí slunce. Máme 50 čísel sněhu po celém svahu. Něco málo u nás i napadlo, ale z celé té vrstvy je to jen pár procent," uvedl Jiří Kotlán z olešnického areálu. V týdnu je otevřeno od 09:00 do 21:00.

Podle Josefa Kšici je na sjezdovce v Hodoníně u Kunštátu 40 až 50 centimetrů sněhu. Ve všední den se lidé mohou projet od 09:00 do 20:00. Lyžovat se začalo i ve Filipově údolí. "Sezonu jsme zahájili v pátek. Máme od 30 do 50 centimetrů sněhu. Zatím k nám chodí desítky lidí," řekl za provozovatele Lubomír Žák. Zájemci si mohou v týdnu přijít zajezdit od 09:00 do 20:30.

Zdroj: ČTK

Štítky Němčičky, Hodonín, Kunštát, Olešnice, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, okres Blansko, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské skiareály mají až půl metru sněhu, otevřel i Filipov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.