Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hoteliéři na jižní Moravě hlásí plno. Brno je oblíbenou silvestrovskou destinací německých důchodců

Hotely či penziony na jižní Moravě jsou zpravidla vyprodané už několik týdnů dopředu. Zatímco do horských středisek jezdí spíše mladší lidé, je především Brno oblíbenou destinací pro německé důchodce. Řada z nich podle hoteliérů jezdí do Brna opakovaně. Využívají toho, že je silvestrovský pobyt vyjde poměrně levně.

Hotely obvykle chystají balíčky se silvestrovskou zábavou, výjimkou není wellness program, raut či večeře. Kromě Němců jezdí na jih Moravy také Nizozemci a Rakušané. Zájem neoslabil ani letošní termín, kdy Silvestr připadá na sobotu a v neděli na Nový rok už hosté zpravidla odjíždějí domů. Na rozdíl od horských středisek hosté přijíždějí obvykle na dvě nebo tři noci.

Některé hotely sílící poptávku využily a nabízené balíčky zdražily. Jedním z takových je brněnská Voroněž. "Loni jsme měli kapacitu pro silvestrovský program 500 lidí, letos jsme ji navýšili na 800, a opět máme vyprodáno," řekl Zdeněk Kovařík, který je ředitelem brněnských OREA hotelů Voroněž a Santon.

Ve druhém jmenovaném hotelu u Brněnské přehrady kapacitu sice zvýšit nejde, díky vyšším cenám jsou ale větší tržby. "Zájem bych odhadl o třetinu vyšší než loni," doplnil Kovařík.

Z Německa jezdí převážně starší klientela, kterou na Moravu vozí cestovní kanceláře. Takto funguje i hotel Skalní mlýn v Moravském krasu. "Na Silvestra máme část rezervovanou pro zájezd a zbytek doprodáváme jednotlivým zájemcům," řekl ředitel hotelu Zdeněk Kozman. "Program připravuje buď cestovní kancelář, která hosty přiveze, nebo na něm spolupracujeme. Často se jedou hosté podívat ještě například do Lednice a večer jdou do sklípku, aby nasáli jižní Moravu všemi smysly," řekl Kozman.

Mimo Brno nabízí silvestrovský balíček například mikulovský hotel Galant, kde zájemci zaplatí za dvě noci pro dva lidi 6000 korun a v ceně je silvestrovský večer. Program začíná ve 20:00, hrát bude živá hudba a zakončí jej ohňostroj. Podobnou nabídku měl hotel Savannah v Hatích u Znojma, s předstihem už jsou balíčky vyprodané.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brno, Jihomoravský kraj, hotel, Morava, Voroněž, Santon, Institute for Oriental and European Archaeology, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hoteliéři na jižní Moravě hlásí plno. Brno je oblíbenou silvestrovskou destinací německých důchodců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.