Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihomoravští hasiči měli letos na Štědrý den napilno

Jihomoravští hasiči měli letos na Štědrý den napilno. Vyjížděli celkem k 30 případům, při kterých se zranilo osm lidí. Bylo mezi nimi pět požárů. V domově důchodců v Brně-Kohoutovicích shořel stromeček, což se v kraji na Štědrý den minimálně deset let v nestalo. Škodu po požáru stromečku předběžně vyčíslili na čtvrt milionu korun.

Poslední podobnou událostí na Štědrý den je podle mluvčího hasičů Jana Dvořáka požár vzniklý od adventního věnce v roce 2008. V ranních hodinách také shořelo obydlí bezdomovců poblíž Kaštanové ulice v Brně. Dva zranění lidé byli odvezeni do nemocnice.

Kromě požárů hasiči vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám. U Mutěnic na Hodonínsku skončilo auto na střeše, nikomu se ale nic nestalo. Hasiči rovněž odstraňovali spadlé stromy a větve z komunikací.

"Při pohledu na statistiku roku 2016 byl Štědrý den mírně nadprůměrný oproti ostatním dnům. Denní průměr je zatím 25 událostí," uvedl Dvořák. Ve srovnání s jinými Štědrými dny byl ten letošní nejnáročnější. Počet výjezdů hasičů se pohybuje 24. prosince obvykle pod 20 denně, loni jich měli 12.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Štědrý den, požár, Jan Dvořák, Brno, okres Hodonín, Mutěnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hasiči měli letos na Štědrý den napilno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.