Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Silnice na jihu Moravy jsou po nočním mrholení sjízdné se zvýšenou opatrností

Silnice v Jihomoravském kraji jsou po nočním mrholení sjízdné se zvýšenou opatrností. Platí to zejména pro komunikace druhých a třetích tříd, místy komplikovala dopravu nad ránem mlha.

 

 

V noci v kraji mrholilo, silničáři proto museli hlavní tahy chemicky ošetřit. Ledovka se vytvořila například mezi obcemi Hlína a Moravské Bránice na Brněnsku, kde policie nabádá ke zvýšené opatrnosti. Dálnice jsou sjízdné bez omezení.

Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška jsou silnice chemicky ošetřené, žádná vážnější nehoda se v noci na dnešek nestala. "Lidé by měli ale být opatrní, především na lesních úsecích silnic," uvedl.

S horší sjízdností silnic zřejmě souvisí i dnešní ranní nehoda u Mutěnic na Hodonínsku. Auto tam sjelo ze silnice a převrátilo se na střechu. "Hasiči zajistili místo události a pomohli majiteli vozu vytáhnout auto zpět na silnici. Nehoda si nevyžádala žádná zranění," uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Odpoledne se v kraji mírně oteplí. Meteorologové očekávají, že bude na většině území pršet. Místy budou srážky mrznoucí a může se znovu tvořit i ledovka. Nejvyšší odpolední teploty vystoupají je čtyřem stupňům.

Zdroj: ČTK
 

Štítky silnice, Morava, Jihomoravský kraj, Jan Dvořák, Moravské Bránice, Brněnsko, okres Hodonín, Mutěnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na jihu Moravy jsou po nočním mrholení sjízdné se zvýšenou opatrností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.