Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bezprostřední nebezpečí útoku v Brně nehrozí, preventivní opatření budou trvat do začátku roku

Veškerá bezpečnostní opatření v centru města jsou preventivního rázu, podle policie žádné bezprostřední riziko útoku Brnu nehrozí. Zároveň však v rámci prevence vyrazilo do ulic o polovinu více policistů v uniformách i civilu. Opatření budou trvat minimálně do začátku roku, sdělil dnes novinářům policejní ředitel Leoš Tržil.

Od dnešního dopoledne blokuje příjezd na náměstí Svobody hasičská cisterna ze strany od hlavního nádraží a policejní dodávka ze strany od Moravského náměstí. Na tom během odpoledne přibyly také betonové zátarasy.


Už dříve policisté v centru zvýšili dohled, přibyly i speciální hlídky se samopaly. "Podle našich informací žádné bezprostřední nebezpečí Brnu nehrozí a všechna opatření jsou preventivní. Dohlížíme se zvýšenou pozorností na místa, která by mohla být potenciálními cíli útoku. Zároveň budeme intenzivnější dohlížet na velké sportovní a kulturní akce. Opatření budou fungovat nejméně přes Nový rok a posléze se budou vyhodnocovat rizika, jaká opatření budou dále v účinnosti," řekl Tržil.

Kvůli bezpečnostním opatřením ukončila v úterý předčasně provoz vánoční tramvaj a linky 4 a 9 nepojedou dnes a ve čtvrtek přes náměstí Svobody od 9:00 do 22:00, v pátek až do 23:30. Linka 9 bude jezdit obousměrně ulicí Rooseveltovou, linka 4 Husovou.

Policie rozmístěním zátarasů a dalšími opatřeními reaguje na pondělní teroristický útok na vánoční trh v západní části berlínského centra. Do davu lidí tam vjel nákladní vůz. Při útoku zemřelo 12 lidí, dalších zhruba pět desítek je zraněných.

Zdroj: ČTK, PČR
 

Štítky Brno, Náměstí Svobody, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezprostřední nebezpečí útoku v Brně nehrozí, preventivní opatření budou trvat do začátku roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.