Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Janáčkovo divadlo čeká rekonstrukce. Opraví se interiéry i střecha

Janáčkovo divadlo se dočká rekonstrukce. Ta bude oproti původnímu plánu probíhat v jedné etapě trvající 14 měsíců. Stavební práce se dotknou zázemí divadla, k tomu se ale přidá rekonstrukce střechy. Při upevňování nové vzduchotechniky se totiž přišlo na její špatný stav.

 

Za špatný technický stav střechy Janáčkova divadla může konstrukční vrstva, která je tvořena betonovými prefabrikovanými střešními deskami, tzv. Čiževského deskami. Dělníci je nahradí modernější konstrukcí, která umožní zavěšení prvků vzduchotechniky. Ty se totiž nevejdou do prostoru divadla.

„Rekonstrukce střechy nebyla do rozsahu rekonstrukčních prací doposud zahrnuta, neboť se naposledy opravovala v roce 2005. Je škoda, že při tehdejší rekonstrukci došlo pouze k opravě svrchní krytiny a nikoliv k celkové rekonstrukci nosné části střechy,“ uvedl náměstek pro investice Richard Mrázek.

Při opravách budovy Janáčkova divadla se rozšíří sociální zařízení, zmodernizují se interiéry diváckých prostor i bufet. Kompletně se opraví provozní prostory divadla, včetně zázemí pro zaměstnance a jevištní technologii. Počítá se také rekonstrukcí veškerých rozvodů. Rovněž budou opraveny příjezdové, přístupové a parkovací plochy k provozní části budovy divadla. Veškeré práce by měly začít v příštím dubnu a trvat do poloviny roku 2018.

„Filharmonie bude koncertovat v Besedním domě či na sokolském stadionu na Kounicově ulici. Národní divadlo upraví svůj program. Část programu se odehraje například v Mahenově divadle,“ vysvětlil náměstek pro kulturu Matěj Hollan.

Zdroj: MMB

Štítky divadlo, rekonstrukce, střecha, Janáčkovo divadlo, Richard Mrázek, Matěj Hollan, Mahenovo divadlo, Besední dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Janáčkovo divadlo čeká rekonstrukce. Opraví se interiéry i střecha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.