Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Protiteroristická opatření: vjezd do centra blokuje hasičská cisterna, provoz vánoční šaliny se ruší

V návaznosti na nedávný teroristický útok v Berlíně se policejní složky v Brně rozhodly zavést bezpečnostní opatření. Od úterý hlídkovali u vánočních trhů policisté se samopaly, od středečního dopoledne brání vjezdu na náměstí Svobody hasičská cisterna. Dopravní podnik oznámil výluku linky 4 a 9 a zrušení provozu vánoční šaliny.

Na bezpečnostních opatřeních v centru spolupracuje Městská část Brno-střed s Magistrátem, Policií ČR a Městskou policií. Mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek potvrdil, že jde o reakci na teroristický útok v Berlíně.

Směrem od hlavního nádraží blokuje vjezd na náměstí Svobody hasičská cisterna. Ze strany od Moravskéh náměstí pak stojí policejní dodávka.

Na Moravské náměstí nechali policisté nainstalovat betonové zátarasy. a náměstí Už dříve policisté v centru zvýšili dohled, přibyly i speciální hlídky se samopaly. Více informací sdělí policisté dnes večer na speciální tiskové konferenci.

Dopravní podnik na svém webu uvádí, že ve středu a čtvrtek od 9:00 do 22:00 budou tramvajové linky 4 a 9 odkloněny mezi zastávkami Komenského náměstí a Hlavní nádraží. Obousměrně budou tramvaje jezdit odklonem přes zastávky Šilingrovo náměstí a Nové sady, čímž vynechají zastávky Česká, Náměstí Svobody a Zelný trh.

Linka 9 pojede v době výluky mezi zastávkami Moravské náměstí a Hlavní nádraží (přeložena na 5. resp. 6. kolej k hotelu Grand) odklonem přes zastávku Malinovského náměstí, čímž vynechává zastávky Česká, Náměstí Svobody a Zelný trh.

Vánoční tramvaj bude podle informací z Dopravního podniku mimo provoz.

Zdroj: PČR, DPMB, ČTK

 

Štítky Dopravní podnik města Brna, Berlín, Brno, hlavní nádraží, Policie České republiky, Moravské náměstí, Náměstí Svobody, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Herman

Prima nápad, čmoudi přijedou s kamionem od Jánské do kopce na plnej knedlík a pak to strhnou na Svoboďák. Nebo taky přes Starobrněnskou, Zelňák okolo Špalku...Hlavně že Moravák je v okeji :-(

Středa, 21. prosince 2016, 14:30Odpovědět

Protiteroristická opatření: vjezd do centra blokuje hasičská cisterna, provoz vánoční šaliny se ruší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.