Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ze základní umělecké školy v Brně-Žebětíně bude školka s 50 místy

Brno bude rekonstruovat budovu žebětínské základní umělecké školy, vznikne zde 50 míst pro předškoláky. Objekt v Kohoutovické ulici bude součástí blízké mateřské školy v ulici Drdy. Město tak reaguje na nedostatek míst ve školkách v rychle se rozvíjejícím sídlišti Kamechy.

 

V současnosti má školka 137 míst, její kapacita se tak zvýší o více než třetinu. V posledním desetiletí se totiž výrazně rozrůstal jak dříve venkovský Žebětín, tak postupně vyrostlo zcela nové sídliště Kamechy v jeho sousedství. Developer však stavěl pouze byty a občanská vybavenost zde chyběla. "Škola bude mít vlastní výdejnu jídla. V areálu vznikne také oplocená školní zahrada a dvůr s herními prvky. Postavíme i parkovací místa," popsal náměstek primátora Richard Mrázek (ANO).

Žebětínská školka doplní mateřskou školu v Kavčí ulici, která je přímo na sídlišti. První děti by měly do nového chodit od září 2017, protože stavba za 11,4 milionu korun má být hotová za devět měsíců. Letos na podzim začala na sídlišti také stavba další školky za 75 milionů korun, která má pojmout 170 dětí.

Brno zřizuje téměř 140 mateřských škol, které navštěvuje víc než 11.500 dětí. Kapacita v posledních letech postupně narůstala a rodiče dětí starších tří let již obvykle nemají problém místo najít. Stále je však obtížné dostat do školky mladší děti.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brno, sídliště, mateřská škola, Richard Mrázek, ANO 2011, Žebětín, základní umělecká škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze základní umělecké školy v Brně-Žebětíně bude školka s 50 místy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.