Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kancelář veřejného ochránce plánuje novou přístavbu za třicet dva milionů

 Kancelář veřejného ochránce práv plánuje stavbu dalšího objektu, investice si vyžádají zhruba 32 milionů korun. Začátek stavby, která naváže na sídlo budovy veřejného ochránce práv v Údolní ulici, je v plánu ve druhém čtvrtletí 2017, hotovo by mělo být v roce 2019.

 

Půjde o třípodlažní objekt, kdy jedno podlaží bude využité jako podzemní parkoviště a ve druhých dvou budou kanceláře, prostory pro dětskou skupinu Motejlci a jednací místnost. Ve spojovací části vznikne prostor pro knihovnu a archiv. Zastavěná plocha přesáhne 580 metrů čtverečních.

"Důvodem přístavby je to, že v posledních letech se opakovaně rozšířila působnost veřejného ochránce práv a s tím byl spojený nárůst počtu zaměstnanců," řekl vedoucí kanceláře Pavel Pořízek. Uvedl, že v roce 2005 v kanceláři pracovalo 86 zaměstnanců, nyní jich je 127. Zvyšující se počet zaměstnanců se podle Pořízka dosud řešil přestavbou současných prostor, což ale nebylo vždy ideální. Přibývalo lidí v jednotlivých kancelářích, místa ubývalo.

"Současná kapacita kancelářských a dalších prostor už zcela nevyhovuje současným potřebám a negativně se odráží na chodu a fungování kanceláře," uvedl Pořízek. Díky přístavbě se podle Pořízka zvedne počet kancelářských míst o 38, z toho 28 jich bude v nové přístavbě. Přibude také 19 stání v podzemních garážích. Kapacita knihovny se zvýší ze 44 na 84 metrů čtverečních. Současně s novým umístěním knihovny vznikne nový archiv o ploše 57 metrů čtverečních.

"V současné době je již vydáno územní rozhodnutí a stavební povolení přístavby a jsou realizovány přípravné práce," řekl vedoucí kanceláře. Pro financování stavby kancelář použije peníze, které uspořila v předchozích letech. "Další případně potřebné investiční prostředky spojené s přístavbou budou pokryty z prostředků na léta 2017 až 2019," uvedl Pořízek.

V brněnské Údolní ulici sídlí Kancelář veřejného ochránce práv od roku 2001, kdy pro své účely opravila budovu, která původně sloužila jako sídlo Komunistické strany Československa okresu Brno-venkov. Později ji používala brněnská fakultní nemocnice. Rekonstrukce si tehdy vyžádala zhruba 90 milionů korun.

Zdroj: ČTK

Štítky právo, knihovna, metr čtvereční, KSČ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kancelář veřejného ochránce plánuje novou přístavbu za třicet dva milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.