Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Státní inspekce varuje před plesnivým jahodovým kompotem

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před plesnivými jahodovými kompoty, které se dovážejí z Egypta. Plesnivé potraviny jsou zdraví nebezpečné, proto je nemají lidé jíst, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí SZPI Radoslav Pospíchal.

Jde o kompot v konzervě s názvem Jahody v mírně sladkém nálevu o obsahu 410 gramů a s minimální trvanlivostí do 31. prosince letošního roku. Na trh kompot dodává pražská společnost Tohis. Inspekce kompoty odebrala v její provozovně v Praze v Olštýnské ulici. "Po otevření ovoce vykazovalo zjevné známky kažení a plísně byly okem viditelné. Proto jsme nařídili stažení daných šarží z oběhu a se společností zahájíme správní řízení o uložení pokuty," uvedl Pospíchal.

Podle informací na obale byl kompot vyrobený pro německého dovozce OTTO Franck import. Inspekce prošetřuje další odběratelsko-dodavatelské vazby, aby zjistila, kde se mohly kompoty ještě prodávat.

V předvánočním čase se inspekce více zaměřuje především na sušené a kandované ovoce, u kterého hrozí hniloba, plíseň či přítomnost škůdců.

Zdroj: ČTK
 

Štítky kompot, Státní potravinářská inspekce, Egypt, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní inspekce varuje před plesnivým jahodovým kompotem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.