Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé v Brně si mohou vyzkoušet život bezdomovce přespáním venku

Přespat venku a vyzkoušet si roli bezdomovce budou moct v Brně lidé, kteří se ve čtvrtek večer zapojí do akce nazvané Noc venku. Pořádá ji Diecézní charita Brno spolu s Armádou spásy a brněnským magistrátem. Akce umožní vyzkoušet si na vlastní kůži, jaké je to být bez střechy nad hlavou .

Vše začne v 17:00 na prostranství před kostelem sv. Tomáše a Místodržitelským palácem Moravské galerie v Brně. Letos se koná čtvrtý ročník. "Loni přišlo několik stovek lidí. Vybralo se 50 kilogramů potravin a textilu. Na noc si ustlalo 50 lidí a do úplného rána navzdory dešti vytrvalo 17 statečných," řekla mluvčí charity Diana Tuyet-Lan Kosinová. Účastníci mohou přinést trvanlivé potraviny a textil, charita je využije pro lidi, kteří skutečně žijí na ulici.

Noc venku letos vystoupením podpoří kapely Tumpach Kvoč a Hrochansony. "V prostorách Místodržitelského paláce se uskuteční projekce tematických filmových dokumentů Trvalé bydliště Praha a Sametoví lidé. Bude možné navštívit tvořivé dílny nebo mši a pietu za zemřelé lidi bez domova," informovala Kosinová.

Doprovodný program potrvá do 23:00, kdy se zájemci uloží ke spánku přímo na ulici. V Brně se v posledních dnech oteplilo a teplota se pohybuje okolo 10 stupňů Celsia. Nedávno přitom v noci klesala i pod nulu. "V Brně žije asi 2000 lidí bez domova. Číslo ukazuje, že to není okrajový problém. Veřejnost nevnímá bezdomovectví příliš pozitivně. Noc venku tak může posílit empatii a pochopení k životní situaci lidí bez střechy nad hlavou," řekl ředitel brněnské charity Oldřich Haičman. Noc venku Diecézní charita Brno uspořádá i v Břeclavi, Znojmě a Třebíči.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, bezdomovec, Armáda spásy, Diecézní charita Brno, charita, Diana Tuyet-Lan Kosinová, Moravská galerie v Brně, Oldřich Haičman, Praha, Místodržitelský palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Novák Kabrňák

Není nic horšího, než když se banda zmrdu namaže na neštěstí jiných.... Jste jen cinicka chatra parazitujicich na cizím neštěstí.....Vemte si je domu, pokud chcete pomocí?...? Ale chápu, spacák s dutymi vlákny a láhev Chianti se stejně uchylnyma kamosema je větší prca ..... Nebo si příště vypíchnete oci, aby jste byli solidární s nevidomými .....? Běžte DO PRDELE !!!

Pátek, 25. listopadu 2016, 00:36Odpovědět

Lidé v Brně si mohou vyzkoušet život bezdomovce přespáním venku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.