Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Novinkou vánočních trhů na Moraváku bude komplex moderních velkokapacitních šapitó

Autorem návrhu nových adventních trhů na Moravském náměstí je studio Chybik+Kristof Architects & Urban Designers. Podle něj vznikne koncept velkokapacitních šapitó, v nichž budou umístěny vánoční stánky, které návštěvníkům zajistí komfort i v nepříznivém počasí a zvýší kvalitu doprovodného programu.

Tento kulturně-obchodní prostor vedený a zřizovaný Kulturním a vzdělávacím střediskem U Tří kohoutů na Moravském náměstí bude v provozu od 25. listopadu do 23. prosince 2016. Ambicí nových adventních trhů je vytvořit prostředí, v jehož dramaturgii se budou potkávat vybraní řemeslníci a obchodníci zaměřující se na prodej tematického zboží s kvalitní gastronomií. Jejich neodmyslitelnou součástí se stane bohatý kulturní program pro návštěvníky, školy a rodiče s dětmi.

„Cílem bylo vytvořit živé a atraktivní místo pro pořádání adventních trhů, které naplno využije možností Moravského náměstí. Velkou výzvou pro nás proto bylo skloubit požadavky na kvalitní kulturně-obchodní obsah s potřebou nabídnout návštěvníkům i něco navíc. Jednotlivé funkce adventních trhů jsme z tohoto důvodu soustředili kolem středového baru, který je dominantou kompozice navrhovaného prostoru,“ popisuje Kryštof Foltýn ze studia Chybik+Kristof Architects & Urban Designers.

Náplní programu trhů na Moravském náměstí budou kromě prodeje tradičních i moderních řemeslných výrobků také tvůrčí workshopy, vzdělávací přednášky, divadelní představení, hudba i zábava pro děti.

Tisková zpráva

 

Štítky Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novinkou vánočních trhů na Moraváku bude komplex moderních velkokapacitních šapitó  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.