Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vánoční trhy v Brně nabídnou téměř dvě stě stánků s řemeslným zbožím, jídlem i horkými nápoji

Kolem dvou set stánků nabídnou náměstí v Brně na adventních trzích od 25. listopadu do 23. prosince. Více než sto jich bude na Zelném trhu, sdělila dnes ČTK mluvčí městské části Brno-střed Denisa Kapitančiková. Radnice pořádá trhy i na Moravském náměstí, kde budou další desítky stánků.

Turistické informační centrum města Brna pořádá trhy na náměstí Svobody, kde bude podle mluvčí centra Gabriely Peringerové bezmála 60 stánků, a na Dominikánském náměstí, kde jich bude deset. Nabídnou jídlo a pití, ale i dárky a řemeslné výrobky.

Vánoční stromy budou jak na náměstí Svobody, tak na Zelném trhu. "Více než 60 procent stánků na Zelném trhu nabídne řemeslné a dárkové zboží. Jako každý rok jsme vybírali s ohledem na atraktivitu nabízeného sortimentu,
zkušenosti zájemců z podobných akcí a podobně. Kromě stánků nabídne Zelný trh každý den hudební nebo divadelní program od 15:00 do 20:00,"
uvedla Kapitančiková.

Stánky se zbožím i jídlem a pitím budou i na jiných náměstích. Nově se bude prodávat i na Dominikánském náměstí, které bude patřit jídlu a rybím a kuřecím specialitám. Na náměstí Svobody bude novinkou zimní bar s podobou sněhové vločky, který bude uvnitř skrývat tři bary a bude mít i dva venkovní.

Na Moravském náměstí a Zelném trhu se budou prezentovat i neziskové organizace. "Na Moravském náměstí dostanou prostor zájmová sdružení Ratolest Brno, Vlnolam, spolek Hnutí Brontosaurus, spolek Prales dětem, Sdružení Práh a benefiční fond Hnutí Duha. Z obecně prospěšných společností budou k vidění Hospic sv. Alžběty, Na počátku a Tyflocentrum Brno. Chráněné dílny zastoupí Sansimon ze Znojma," vyjmenovala Kapitančiková.

Dalších 14 organizací dostane prostor na Zelném trhu. Mezi nimi bude například Útulek Tibet, spolek Modrá Beruška, občanské sdružení Logo, Liga vozíčkářů, Nadační fond Emil a další. "Neziskové organizace budou nabízet k prodeji netradiční rukodělný sortiment, například ručně vyráběná mýdla, keramiku, háčkované a plátěné tašky, ekologický textil, výrobky z vrbového proutí a korálků, šperky a další věci," uvedla mluvčí.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, jídlo, Zelný trh (Brno), Brno-střed, Náměstí Svobody, Hnutí Brontosaurus, Hnutí DUHA, TyfloCentrum Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Brně nabídnou téměř dvě stě stánků s řemeslným zbožím, jídlem i horkými nápoji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.