Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LED žárovky šetří vaše peníze

Pokud hledáte úsporný světelný zdroj do domácnosti, sáhněte po LED žárovkách. Oproti běžným žárovkám spotřebují téměř 6,5 × méně elektřiny a mají mnohem delší životnost. Navíc si můžete vybírat mezi několika barevnými odstíny světla.

 

Díky svým dobrým vlastnostem jsou dnes LED žárovky velmi populární a získávají čím dál více příznivců. Pokud zvažujete jejich pořízení, je dobré znát jejich základní vlastnosti, které jsou při nákupu klíčové. Hodnotou výkonu není měření ve wattech, ale intenzita světla neboli světelný tok, který se uvádí v lumenech.

Jako ekvivalent běžné 100W žárovky se bere LED žárovka se světelným tokem 1350 lumenů a spotřebou 15 W. Mezi další výhody LED žárovek rozhodně patří i velmi dlouhá životnost (obvykle se uvádí 15 000 hodin svícení a více), odolnost vůči nešetrnému zacházení a případným nárazům, schopnost rychlého rozsvícení a absence rtuti.

Vyberte si odstín světla

LED žárovky mohou svítit chladným bílým světlem, které je vhodné například do kuchyně, nebo příjemnějším žlutým tónem. Teplejší žlutý tón světla oceníte třeba ve stolní lampě. U LED žárovek se také setkáte s pojmem index podání barev. Tato hodnota charakterizuje, jak dobře bude možné pod danou žárovkou rozlišovat barvy osvětlených předmětů. Jde o bezrozměrné číslo, přičemž hodnota 100 trochu zjednodušeně řečeno odpovídá vnímání barev u běžné klasické žárovky. Pokud má LED žárovka index podání barev menší než 80, poohlédněte se raději po jiné. Veškeré potřebné informace o žárovce vždy najdete na jejím obalu, který doporučujeme pročíst pečlivě.

Ať už si zvolíte jakýkoli typ LED žárovky, míst, kde si je můžete pořídit je spousta. Najdete je na internetu, hobby marketech, v obchodech s elektrem či velkých obchodních domech.

LED žárovku můžete nechat svítit

LED žárovky na rozdíl od úsporných zářivek můžete rozsvěcet a zhasínat podle potřeby, na jejich životnosti by se to nemělo nijak projevit. Vzhledem k jejich nízké spotřebě elektřiny není nutné je vypínat neustále. V místnostech, kde se světlo hodí, je klidně nechte svítit nepřetržitě.

Více informací o LED žárovkách najdete na webu www.eonradce.cz.

PR článek

Štítky žárovka, LED, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LED žárovky šetří vaše peníze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.