Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vánoční trhy v Brně se letos rozšíří i na Dominikánské náměstí

Tradiční vánoční trhy v Brně nazvané Brněnské Vánoce se letos uskuteční nejen na náměstí Svobody a Radnické ulici, ale nově i na Dominikánském náměstí. Novinářům to dnes řekla brněnská radní Petra Rusňáková (ANO). Dominikánské náměstí bude patřit gastronomii.

 

Trhy začnou 25. listopadu a skončí 23. prosince. Další novinkou bude zimní bar na náměstí Svobody. I letos budou fungovat vratné obaly na pití.

Brněnské Vánoce, které začnou 25. listopadu v 17:00 rozsvícením vánočního stromu na náměstí Svobody, připravuje Turistické informační centrum města Brna s partnery. Náměstí Svobody tradičně zaplní desítky stánků s nápoji, jídlem nebo různými výrobky.

"Letos zkusíme oživit nový prostor, a to Dominikánské náměstí. V minulosti tam byly drůbeží a rybí trhy. Tyto pochutiny tam budou k dostání v deseti stáncích a budou to přímo gurmánské trhy," řekla ředitelka turistického centra Jana Janulíková.

Podle ní bude další novinkou zimní bar na náměstí Svobody, který bude mít tvar geokoule a podobu sněhové vločky. Uvnitř budou tři bary a venku další dva. V barech bude možné ochutnat tradiční pochutiny jako svařené víno i alkoholické i nealkoholické drinky ze zahraničí. Od 1. do 3. prosince bude možné koupit na Radnické ulici v předprodeji lístky na příští ročník motocyklových závodů Grand Prix.

Letošní ročník Brněnských Vánoc se ponese v rytmu swingu a folkloru. "Tyto hudební žánry se budou promítat do hlavního kulturního programu na náměstí Svobody i do programů doprovodných. Hlavními hvězdami budou Dan Bárta nebo Lenka Dusilová, ale i nastupující generace jako beatboxer En.dru a zpěvačka Sisa Fehérová," řekl dramaturg Brněnských Vánoc Vilém Spilka.

Pořadatelé nezapomněli ani na děti, pro které bude nachystané tradiční čtení s osobnostmi, ale i Ježíškova pošta, zookoutek nebo dílny. I letos budou lidé kupovat nápoje do plastových kelímků a porcelánových hrníčků. Hrníčky navrhl výtvarník Petr Kvíčala. Na červených hrníčcích budou bílou barvou otištěné půdorysy náměstí, na nichž se Brněnské Vánoce konají.Vratná záloha na hrnky bude 70 korun, na kelímky pak 40 korun. Obaly se budou vracet přímo u stánku s občerstvením.

Kromě Brněnských Vánoc na náměstí Svobody, Radnické ulici a Dominikánském náměstí mohou lidé navštívit trhy na Moravském náměstí a Zelném trhu, které však pořádá městská část Brno-střed.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Brno, Vánoce, nápoj, Náměstí Svobody, Dan Bárta, Lenka Dusilová, Petr Kvíčala, Grand Prix, Dominikánské náměstí, vánoční trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Brně se letos rozšíří i na Dominikánské náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.