Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česká televize otevřela brány svého nového studia veřejnosti

Brněnské studio České televize otevřelo své brány veřejnosti. Návštěvníci tak mohou nahlédnout do natáčecích studii, zpravodajského newsroomu, režie a dalších pracovišť. Setkají se s moderátory a dalšími televizními pracovníky. Pro děti je připraven speciální program.

 

Děti přivítají postavičky z televizních večerníčků, uvidí pohádkové kostýmy a těšit se můžou i na drobné dárky. V doprovodném programu vystoupí v 11 hodin Hana a Petr Ulrychovi s kapelou Javory. Ve 14 hodin poté Ukulele orchestra jako Brno a o hodinu později Magda Reifová s Petrem Vackem.

Nové studio v Brně-Líšni otevřela Česká televize na začátku října tohoto roku. Investice do budovy v bývalém areálu Zetoru a do zařízení dosáhla přibližně 350 milionů korun. Z této částky šlo 274 milionů do samotné stavby, dále 32 milionů do osvětlovací techniky a dalších 45 milionů korun do televizních technologií.

Stavba nového brněnského studia začala na podzim 2014 a trvala 16 měsíců. Objekt zahrnuje tři samostatná studia. Jedno je určené pro zpravodajství, ve druhém vznikají studiové pořady. Největší plochu, a to 330 metrů čtverečních, zabírá studio, které umožní vyrábět i náročné dramatické projekty.

Zdroj: ČT Brno

Štítky Česká televize, studium, studio, Brno, Magdalena Reifová, Petr Vacek, Zetor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká televize otevřela brány svého nového studia veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.