Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči dnes na Svoboďáku cvičili vyprošťování člověka uvízlého pod šalinou

Dvě jednotky hasičů dnes na náměstí Svobody nacvičovaly vyprošťování osoby zaklíněné pod tramvají. Nově jim to umožňuje hydraulické nakolejovací zařízení Lukas, které jihomoravským hasičům zapůjčil Dopravní podnik města Brna.

Vyproštění osob zaklíněných pod tramvajovou soupravou patří k velmi náročným zásahům. K nadzvednutí mnohatunových kolosů je potřeba těžká technika, která se však nedostane na některé tramvajové úseky.

Nyní již mohou brněnští hasiči používat nový prostředek k přizvednutí tramvají, ale i jiných těžkých břemen. Od Dopravního podniku města Brna totiž získali do zápůjčky hydraulické nakolejovací zařízení Lukas, díky kterému bude možné zasahovat i pro těžkou techniku v hůře přístupných místech. Navíc přizvednutí tramvaje tímto zařízením netrvá ani 5 minut.

„Jiné dopravní podniky, jako třeba ten pražský, mají dokonce svůj hasičský sbor. My se můžeme vždy spolehnout na profesionální práci HZS Jihomoravského kraje. Doufám, že jim toto zařízení bude sloužit a pomůže při jejich náročné práci,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Zařízení v hodnotě 750 000 Kč umožní bezpečně zvedat nejen tramvaje, ale i jiná těžká břemena a brněnští hasiči jej proto mohou využít i u dalších zásahů.

Hasiči již během dnešního cvičení pracovali s novým hydraulickým zařízením. Po ukončení akce symbolicky přijal ředitel HZS Jihomoravského kraje plk. Jiří Pelikán toto zařízení do užívání od generálního ředitele DPMB  Miloše Havránka. 

Zdroj: HZS JMK

Foto: MMB

Štítky Dopravní podnik města Brna, Náměstí Svobody, Jihomoravský kraj, Jiří Pelikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči dnes na Svoboďáku cvičili vyprošťování člověka uvízlého pod šalinou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.