Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hasiči v Brně zachránili obyvatele hořícího bytu

Brněnští hasiči včera před 17. hodinou zasahovali u požáru uvnitř domu na ulici Mezníkova v Brně. V domě zůstali uvězněni dva mladí lidé. Ti nakonec skončili v péči zdravotníků. Škoda se odhaduje ve statisících.

 

První jednotka přijela na místo do pěti minut a zjistila, že požár zachvátil pokoj ve druhém podkrovním patře rodinného domu. Hasiči k likvidaci plamenů nasadili dva vodní proudy.

Současně se soustředili na záchranu dvou mladých lidí, kteří zůstali uvězněni v pokoji nedaleko požáru. K jejich záchraně byl nasazen automobilový žebřík. Mladý muž a žena následně skončili v péči záchranářů a byli odvezeni do nemocnice. Záchranáři rovněž ošetřili a odvezli muže, který prostor požáru opustil po schodišti.

Plameny se podařilo zlikvidovat přibližně po hodině zásahu. Vyšetřovatel předběžně stanovil škodu vzniklou požárem na 400 tisíc korun. Co stojí za příčinou vyhořelého pokoje je předmětem vyšetřování.

Zdroj: HZS JMK

Štítky Brno, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Brně zachránili obyvatele hořícího bytu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.