Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vystrkování zadku na konvoj USA není výtržnictví, možná přestupek

Muž, který koncem května vystrkoval nahý zadek na americký vojenský konvoj projíždějící Českem, nespáchal trestný čin výtržnictví. Vyškovský okresní soud totiž dnes případ po projednání a vyslechnutí svědků postoupil Městskému úřadu ve Vyškově. Podle soudu by jednání dotyčného mohlo být posouzeno jako přestupek. Věcí se tak bude zabývat komise pro projednávání přestupků. Státní zástupce se vzdal práva stížnosti, usnesení soudu je tak pravomocné.

Konvoj projížděl koncem května Českou republikou na cvičení do Pobaltí, tvořilo jej asi 420 vojáků a 225 kusů vojenské techniky. Ve Vyškově na armádu čekali rodiče s dětmi, milovníci vojenské techniky, ale také skupina odpůrců. Jeden z nich opakovaně vstupoval do vozovky, stahoval si kalhoty a vystrkoval zadek. Policisté jej zadrželi.

Muž původně dostal podmínku za výtržnictví, soud mu trestním příkazem uložil deset měsíců vězení s odkladem na dva roky. Muž však proti tomu podal odpor, a soud se proto záležitostí musel zabývat v hlavním líčení.

Zdroj: ČTK

Štítky zadek, USA, Česko, Vyškov, Baltské státy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vystrkování zadku na konvoj USA není výtržnictví, možná přestupek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.