Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hasiči využili areál Vlněny určený k demolici

V uplynulých dnech cvičili jihomoravští hasiči v areálu bývalé Vlněny v Brně. Tamní podmínky reálně simulují situace u zásahu. Hasiči si vyzkoušeli vyprošťování osob ze sutin, simulovali požár ve výškové budově a své dovednosti si procvičili také členové lezecké skupiny. Do budoucna by chtěli areál využívat častěji.

Po dohodě s majitelem pozemku společností CTP Invest získali brněnští hasiči vymezený prostor v areálu bývalé textilní továrny na ulici Dornych s probíhající demolicí. Po ukončení demolice začne na místě bývalého textilního závodu růst nové administrativní centrum. Podmínky na místě se blíží reálným podmínkám zásahu a jednotky tak mají možnost prakticky cvičit různé scénáře.

Hasiči si vyzkoušeli vyprošťování osob ze sutin. Simulovali požár ve výškové budově, kde museli rozvinout hadicové vedení do poschodí. Trénovali činnosti s pracovním košem automobilového žebříku v blízkosti fasády domu a své dovednosti si procvičili i příslušníci z lezecké skupiny.

"Cvičit v podobných reálných podmínkách se podaří jen málokdy. Ceníme si proto této možnosti a současně apelujeme na majitele podobných pozemků a prostor, určených k demolici, zda by zvážili možnost bezplatného smluvního využití areálu jednotkami Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje," dodává mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Zdroj: HZS JMK

Štítky demolice, Brno, CTP, Jaroslav Mikoška, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči využili areál Vlněny určený k demolici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.