Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volejbalisté Brna vstoupí do extraligy s medailovými ambicemi

Finalista minulého ročníku volejbalové extraligy mužů Brno touží se třemi zahraničními posilami znovu bojovat o medaile. K americkému smečaři Daltonu Ammermanovi a kolumbijskému blokaři Renzu Mendozovi přibylo na soupisku ještě ruské libero Alexander Ščerbatych. Z týmu naopak po úspěšné sezoně odešlo pět hráčů.

Do sezony Brňané vstoupí dnešní dohrávkou v Liberci, tedy hned v prvním kole narazí na obhájce titulu. "Naším cílem je po úspěchu v minulé sezoně postup do semifinále a následně bojovat o medailové umístění. Případné další posílení týmu necháme opět na pozdější dobu, kdy se odhalí naše případné slabiny," řekl na dnešní tiskové konferenci předseda představenstva klubu Martin Gerža.

Z nových hráčů si trenér Ondřej Marek hodně slibuje zejména od Ščerbatycha. "Je zkušený hráč, který by měl být plnohodnotnou náhradou za Američana Castella. Je stabilní na přihrávce i v poli. Má předpoklady k tomu, že zrychlí naše akce," řekl Marek. Naopak rezervy vidí v práci s kolumbijským reprezentantem Mendozou. "Má ještě spoustu nedostatků. K jeho přednostem ale patří vysoký výskok," dodal kouč.

Mendoza se Ščerbatychem se s týmem připravují od minulého týdne. Ammerman, jehož doporučila odcházející havajská opora Nick Castello, je v Brně už měsíc. "Dobře zapadl do týmu, rychle se po angažmá ve Švédsku aklimatizoval. Je podobný typ hráče jako Hrazdira," řekl Marek.

Brněnský kádr po "stříbrné" sezoně opustili dva Rusové - univerzál Sergej Andrianov a smečař Vladimír Sucharev, dále právě libero Castello, do Karlovarska zamířil smečař Marek Zmrhal a kariéru ukončil Luboš Smrčina. 

Vedle extraligy budou Brňané ještě startovat ve druhém nejvyšším evropském Poháru CEV, v němž jsou nasazeni do druhého kola.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Česká volejbalová extraliga mužů, Liberec, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Brna vstoupí do extraligy s medailovými ambicemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.