Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Electroswing, Katarzia, Cestou necestou, brněnský Oktoberfest a Slavnosti jídla

Se změnou počasí se mění i můj hudební vkus, letní energické tóny vyměnily procítěné písně slovenské písničkářky. Ale to neznamená, že jsem na léto úplně zanevřela. Naopak, čerpám inspiraci, především z přednášek zkušenějších cestovatelů, kam vyrazit. Ale do léta je ještě času dost, tak si mohu bez výčitek dopřát něco dobrého na Slavnostech jídla (ne, mrkev chroupat nebudu) a o víkendu zajít na „jedno“.

 

O slovenské písničkářce Katarzii se pochvalně vyjadřují nejedny média, my ji také nemůžeme opomenout. Obzvlášť proto, že ve středu 19. října bude mít koncert v Kabinetu Múz.  Je otázkou jestli Katarzia zpívá pro svou generaci nebo o své generaci, ale jisté je, že její podmanivý hlas vám zůstane dlouho v hlavě.

 

Den na to, ve čtvrtek 20. října vystoupí na Flédě Barbora Poláková se svou kapelou v rámci prvního turné Kdo je tady víc než ty. Hudební týden pak zakončíme horečkou sobotní noci. A tím nemyslím chřipku, ale věhlasnou Electro Swing Fever, jež v sobotu rozhýbe SONO centrum.

 

Slavnosti jídla jsou po roce opět tady. Mezi 18. až 21. říjnem můžete na náměstí Svobody ochutnat tradiční pokrmy od regionálních prodejců a popít dobré víno či pivo. U piva ještě zůstaneme. Na Oktoberfest už nemusíte do Německa. Postačí, když zavítáte v pátek 28. nebo v sobotu 29. října k Vaňkovce na brněnskou verzi. 

 

To nejlepší ze slovenského festivalu Cestou necestou můžete zažít i v Brně. Čtyři slovenští cestovatelé se s vámi podělí o své zážitky v úterý 18. října v sále Břetislava Bakaly. Autorka bestselleru Žitkovské bohyně, Kateřina Tučková, bude ve středu 19. října předčítat ze svého nejnovějšího románu Fabrika. Poslechnout si ji můžete v Moravské zemské knihovně od 18 hodin.

Aneta Krikelová

Štítky slavnost, Oktoberfest, jídlo, přednáška, léto, Kabinet múz, Barbora Poláková, Břetislav Bakala, Kateřina Tučková, Moravská zemská knihovna, Vaňkovka, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Electroswing, Katarzia, Cestou necestou, brněnský Oktoberfest a Slavnosti jídla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.