Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nejsympatičtější sestřička působí v Brně a je to muž

Ocenění Nejsestřička sympatie roku 2016 získal zdravotní bratr Jakub Šesták z Fakultní nemocnice Brno. Ocenění převzal na sobotním slavnostním večeru. Zdravotní bratr z kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny chtěl být v dětství pyrotechnikem. Když mu ale v době jeho dospívání onemocněl dědeček, volba povolání byla jasná. Stal se zdravotním bratrem, chtěl totiž pomáhat lidem nejen ve svém okolí.

Do soutěže jej přihlásila náměstkyně ředitele nemocnice. "Já sám bych se nikdy nepřihlásil. Jsem ale rád, že jsem tam mohl být. Poznal jsem super holky a stala se z nás fajn parta, takže toho určitě nelituji," řekl dnes ČTK Šesták.

Cílem soutěže o Nejsestřičku je vyzdvihnout podstatu poslání zdravotních sester a bratrů, jejich profesionalitu, a poděkovat jim. Šesták se stal nejsympatičtějším účastníkem s největším počtem hlasů od veřejnosti. Uspěl v konkurenci několika set lidí z různých nemocnic a sociálních zařízení z celé republiky. S ostatními se ve finále utkal v několika disciplínách.

Kromě úvodního představení a zodpovězení otázek poroty, také v módní přehlídce sesterských uniforem i  společenských šatů a v úkolu z ošetřování.

"Nejvíc jsem si užil závěrečné defilé. Byl jsem rád, že je konec, těšil jsem se za manželkou a rodinou. Ocenění Nejsestřička sympatie mě sice potěšilo, ale jsem rád, že hlavní výhru získaly holky. Přál jsem jim to a myslím, že si to zasloužily," popisuje slavnostní večer Šesták. "Všichni kolem mě se radovali víc než já a já měl radost právě z toho," doplnil.

Ačkoli na pozicích sester působí zpravidla ženy, Šesták se jako muž s předsudky nesetkal. "Ne že bychom to my muži měli ve zdravotnictví lehčí, ale zastáváme techničtější a fyzicky náročnější práci, jako je přenášení pacientů. Většina z nás také pracuje na intenzivních lůžkách," uvedl Šesták.

Muži ve zdravotnictví podle něj mají svoje místo, a to nejen v záchranných službách, ale právě také v nemocnicích. Jakub doufá, že svou účastí v soutěži motivuje ostatní. Těm, kdo uvažují o působení ve zdravotnictví, vzkazuje, že nejde jenom o práci, ale také o legraci.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Fakultní nemocnice Brno, nemocnice, soutěž, zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejsympatičtější sestřička působí v Brně a je to muž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.