Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tipy na víkend: Kaleidoskop, Janáček, Vokolo Priglu, víno a dýně

Nedáte se vylekat chladným počasím? To je dobře! Venku nás totiž o víkendu čeká spousta zábavy. Ti nejotrlejší si například mohou oběhnout přehradu kolem dokola. Šílenství? Raději něco v teplíčku, nejlépe s kouskem kultury k tomu? A co takhle jeviště pokryté patnácti tisíc litrů vody v Janáčkově divadle? A jak na neděli zabavit děti? Ideálně barvičkami. Kaleidoskop ve VIDA! centru udělá divy.

Bazén pokrývající celé jeviště a v něm patnáct tisíc litrů vody – tak velkolepá bude premiéra Káti Kabanové, která 7.10. zahájí 5. mezinárodní hudební a divadelní festival Janáček Brno. Ponořte se do tónů tohoto hudebního génia až do 18.10. 

I podzim je možno si zamilovat. Díky dýním to půjde hned lépe – jsou barevné, buclaté a navíc dobré. Dýňovou polévku, dýňový chléb a mnoho dalšího připraví 7. a 8. 10. Slavnost dýní a brambor na Zelném trhu.

Letošní teplý průběh září slibuje, že se můžeme těšit na opravdu zajímavý ročník vína. Popíjet více než 300 druhů vín i oblíbený burčák můžete na náměstí Svobody. Vychutnejte si Slavnosti vína do 8.10.

"Jediný způsob, jak objevit své limity je jít za ně" – otestujte se, nebo přijďte fandit 8.10. na běžecký závod Triexpert Vokolo Priglu. Závod obohatí i držitelka světového rekordu na 800 m. Jana Kratochvílová, která se bude podílet na doprovodném programu.

Podzimní příroda kolem nás hraje všemi barvami. Chcete si také hrát s různými barevnými odstíny a vyzkoušet si, jak vznikají? A poodhalit tajemství bílého světla, které nás obklopuje?  Navštivte nedělní říjnové dílny ve VIDA! centru, kde se naučíte vykouzlit barevnou duhu v obyčejném mléce nebo si vyrobit svůj vlastní funkční kaleidoskop

Zdroj: TIC, MMB, VIDA!

 

Štítky víno, dýně, Janáčkovo divadlo, kultura, Jana Kratochvílová, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Kaleidoskop, Janáček, Vokolo Priglu, víno a dýně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.