Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Osobní zkušenosti ze života se schizofrenií přináší přednáška Psychobraní

V pořadí třetí přednáška o duševních nemocech se uskuteční dnes večer v Café Práh. S osobními příběhy vystoupí dvě ženy, které se v životě musejí vypořádávat s diagnózou schizofrenie a bipolárně afektivní poruchy. Ačkoliv se přednáška opakuje už potřetí, zájem je stále vysoký.

Smyslem Psychobraní je poskytnout formu výuky a přísunu informací formou, která není obvykle na akademické půdě i mimo ní dostupná. Především se jedná o tematické přednášky, na kterých vystupují hlavně lidé s osobní zkušeností, odborníci s dlouholetou praxí a kapacity svého oboru a oblasti.

Přednášky organizované projektem Psychobraním se zaměřují především na to, aby na nich promluvili lidé z praxe a přímou zkušeností s daným tématem.  Každou přednášku navíc začíná krátký úvod psychologa či specializovaného odborníka na téma konkrétní psychické nemoci.

Organizátoři do konce roku naplánovali ještě další čtyři přednášky s podobnými tématy. Na jaře se pak chystají besedu o schizofrenii a bipolárně afektivní poruše zopakovat. Více info najde na facebookových stránkách projektu Psychobraní.

Štěpán Šůstek

Štítky přednáška, schizofrenie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osobní zkušenosti ze života se schizofrenií přináší přednáška Psychobraní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.