Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šéf Veletrhů Brno vyzval průmysl k podpoře výstavy 100 let ČSR

Generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš dnes navrhl, aby se průmyslníci podíleli společně s výstavní společností za dva roky na výstavě ke 100. výročí vzniku Československa. Loni přišel s ideou velkolepé výstavy v Brně předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), aktuálně se však uvažuje o Praze a Bratislavě. Podle Kuliše se vládě do výstavy v Brně nechce.

"Nevím, jaké to má důvody, ale asi nějaké budou," poznamenal Kuliš a připomněl, že návrh uspořádat výstavu v Praze a Bratislavě padl před týdnem na společném jednání české a slovenské vlády. Český kabinet oslovil s návrhem i brněnský primátor Petr Vokřál (ANO), avšak odpovědi se nedočkal. "Věřím, že kolem toho ještě bude jednat a pořád doufám, že si to vláda rozmyslí," řekl Kuliš.

Jeho současná idea, pokud vláda svůj nynější postoj nezmění, je taková, že by se organizování výstavy ujalo Brno s Jihomoravským krajem a s průmyslovými svazy. "Mohlo by to být ve třech čtyřech pavilonech. Představuju si to tak, že by šlo o průřez nejdůležitějších průmyslových oborů a třeba by se kultura přidala," uvedl Kuliš. Výstava by tak podle něj mohla evokovat jakési "československé expo".

Zároveň by byla také oslavou 90 let založení brněnských veletrhů. Jejich provoz začal v roce 1928 výstavou soudobé kultury v tehdejším Československu.

Zdroj: ČTK

Štítky výstava, Veletrhy Brno, Brno, Československo, vláda, Praha, Bratislava, Bohuslav Sobotka, vznik Československa, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéf Veletrhů Brno vyzval průmysl k podpoře výstavy 100 let ČSR  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.