Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Česká televize otevřela v Líšni nové studio za 350 milionů

Česká televize dnes slavnostně otevřela nové studio v Brně-Líšni. Investice do budovy v bývalém areálu Zetoru a do zařízení dosáhla přibližně 350 milionů korun. Zázemí ve studiu našlo všech zhruba 250 zaměstnanců. Obě budovy v centru Brna, kde dosud Česká televize sídlila, prodá ve veřejné dražbě.

Stavba nového brněnského studia začala na podzim 2014 a trvala 16 měsíců. Objekt zahrnuje tři samostatná studia. Jedno je určené pro zpravodajství, ve druhém vznikají studiové pořady. Největší plochu, a to 330 metrů čtverečních, zabírá studio, které umožní vyrábět i náročné dramatické projekty.

"Jsem především rád, že Česká televize není jen pražskou televizí, ale že je televizí, která věnuje velkou pozornost rozvoji svých regionálních studií. A to, že jedna z největších investic v posledních letech byla realizována právě tady v Brně, je toho jednoznačným důkazem," řekl novinářům při otevření studia premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Z celkové investice 350 milionů korun šlo 274 milionů do samotné stavby, dále 32 milionů do osvětlovací techniky a dalších 45 milionů korun do televizních technologií.

"Otevřením brněnského studia získává Brno ten nejmodernější televizní komplex, který zatím v České republice vznikl. Díky tomu tady bude možnost pracovat na nejmodernějších technologiích a na nejnovějších zpravodajských systémech," řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Brněnské studio letos slaví 55. výročí od zahájení prvního vysílání. Obě budovy v centru Brna ČT prodá ve veřejné dražbě. Součet vyvolávacích cen je přes 100 milionů korun, které se vrátí do rozpočtu ČT.

Zdroj: ČTK

Štítky Česká televize, studio, studium, Brno, Líšeň, Zetor, Bohuslav Sobotka, ČSSD, Petr Dvořák, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká televize otevřela v Líšni nové studio za 350 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.